Senaste Kommentarer

Top Commenters

Stake Land – När blott en trailer inte gör jobbet

Inlägg av Måns Lindén den 17 april 2011 i

Trailers

Stake Land

Hur gör man en bra trailer? Det gör man inte; man gör flera!

Så har de kreativa krafterna bakom zombie/vampyr-filmen ”Stake Land” resonerat och jag gillar verkligen hur de tänker.

Först ut är en officiell trailer som ger en god indikation på stämning och tematik. Jag får känslan av de tidiga Resident Evil/Silent Hill-spelen. En bra känsla.

Kolla genast!

Skönt eller hur? Välbekant post-apokalytiskt sceneri. Allt har gått åt helvete och vi förstår att de som har överlevt inte kommer ge sig i första taget.

Nästa två klipp är något längre och ger lite bakgrundshistoria till två av karaktärerna, Martin och Belle. Klippen är som små kortfilmer med urblekt snyggt foto och en väldigt suggestiv ljudbild. Båda filmerna är väl värda att offra sammanlagt tio minuters arbetstid på. Gör det nu!

Filmen om Belle är bättre än den om Martin och visst, sminkningen av Martin är väl inte världsklass, men jag tycker ändå att båda filmerna ger mervärde och adderar något till den officiella trailern. Jag bli helt enkelt mer sugen på att se Stake Land och då funkar det ju.

Nästa film är den udda fågeln i sammanhanget. Filmad med mobilkamera-estetik och högt chockvärde är nog tanken att den ska bli viral. 13 000 klick visar att den planen gick så där, men hur som helst gör filmen jobbet. Obehaglig och oväntad. Kolla!

Kalla mig galen, men jag har faktiskt enorma förväntningar på ”Stake Land” som än så länge bara har cirkulerat runt på diverse sädiga festivaler. Det är idag oklart om, eller ens när, den får premiär i Sverige.

Sammantaget tycker jag att gänget bakom ”Stake Land” har lyckats otroligt bra med sin kampanj. Även om filmerna har olika uttryck så finns det en genuint obehaglig stämning som är konsekvent. Hatten av för lågbudgetskräck och innovativa trailerlösningar!

Taggar:

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Papa Hemingway

    Jag känner mig inte helt övertygad. känns som det finns bättre filmer på området men postapokalyptiskt är ju alltid postapokalyptisk så man får väl kika på detta ändå i väntan på något bättre.

Fler onyanserade inlägg