Senaste Kommentarer

Top Commenters

Super – Trailer

Inlägg av Alexander Kantsjö den 11 mars 2011 i

Trailers

För ett tag sedan så startade en ganska livlig diskussion om superhjältefilmer här i ett av våra inlägg, vad som gör dom bra och vad som gör dom dåliga. Vad som inte togs upp i diskussionen var filmer där superhjältarna egentligen inte kan klassas som ”super” eftersom dom inte besitter några direkta superkrafter, alltså vanliga människor som ålar sig ner i en färgglad trikå och bekämpar brottsligheten endast med hjälp av ordentlig jävlaranamma.

På rak arm kan jag komma på två filmer som tagit upp detta tema; ”Kick-Ass” och ”Defendor”, förvisso så kan man ta upp frågan till bordet huruvida hjältar som Batman och The Punisher egentligen är superhjältar men det känns inte aktuellt just nu. Däremot kommer det en ny film där ännu en vanlig Svensson får nog av dumheterna och tar saken i egna händer. Filmen heter just ”Super” och trailern kommer här.

Trailer till Super från rstvideos trailerarkiv.

Att säga att jag skrattade när jag såg den här trailern är en smärre överdrift, jag asgarvade så tårarna sprutade! Där ”Kick-Ass” blåste på med överjävliga actionscener och ”Defendor” valde att göra det mer lågmält och socialrealistiskt, så tycks ”Super” välja att krydda det med lite skön indie- och off-beat-känsla.

Filmen är skriven och regisserad av James Gunn, mannen som började sin karriär på Lloyd Kaufmans kultbolag Troma och skrev manus till ”Tromeo & Juliet, den minst sagt bizarra tolkningen av Shakespeares klassiska kärlekstragedi. Han skrev och regisserade även en av mina favoritskräckkomedier ”Slither”, så i mina ögon kan det här inte misslyckas.

"-Ett... två... tre... Röda Lyktan?!"

I huvudrollen som Frank D’arbo aka The Crimson Bolt ser vi Rainn Wilson som vi känner igen från bland annat den amerikanska versionen av ”The Office” och han är som klippt och skuren för rollen som ”Loser-turned-vigilante” och hans stereotypa oneliners är briljant levererade. ”Shut up Crime!” = Sjukt roligt!

Rainn får sällskap av den alltid lika docksöta men tuffa Ellen Page som flera gånger om har bevisat att hon behärskar dom mer udda karaktärerna och det verkar som att hon gör det igen. Som den överentusiastiska side-kicken Boltie kommer hon troligtvis att stjäla många ögonblick i filmen.

"-Nä... Gröna Lyktan!"

Ensemblen kompletteras dessutom med ytterligare några lugna lirare; Kevin Bacon som narcissistisk skitstövel kan aldrig bli fel och den ack så underexponerade Nathan Fillion (som för övrigt spelade huvudrollen i ”Slither”) som ännu en självutnämnd rättens förkämpe med det moralosande namnet The Holy Avenger får det att bubbla av lycka i magen på mig. Den enda som jag tycker känns en aning malplacé i det hela är Liv Tyler, för mig har hon aldrig varit annat än ett par plutande läppar och en fuktig rådjursblick… men kanske får jag äta upp den åsikten efter ”Super”.

"Holy hairdo Batman!"

Trailern har en perfekt dynamik i tempot och den talar tydligt om för oss vad vi kan vänta oss av filmen när det kommer till stil och ton. Den presenterar alla spelarna på ett tillräckligt tydligt sätt för att vi ska veta vilka dom är och dom har verkligen valt exakt rätt scener för att berätta handlingen snabbt och effektivt. Lågmälda expositionsscener varvas med mer actionbetonade scener i en mysig mix och lite lugn indiemusik blir strösslet på den cineastiska storstruten.

Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Detta är ett givet biobesök för mig.

  • Mackan

    haha – detta är nog min humor – väl rutet brusch .)

  • Hasse

    ”Shut up crime”! Den här måste man ju bara se!!

Fler onyanserade inlägg