Senaste Kommentarer

Top Commenters

Nicolas Cage ångar på i Trespass

Inlägg av Måns Lindén den 5 september 2011 i

Trailers

Ja, Nic...du måste vara med i Ghost Rider 3 också.

Joel Scumacher är en regissör som, man brukar säga, blandar och ger.

Han har beskyllts för att på egen hand sänka en hel franchise (Batman & Robin). Misstaget han gjorde var att filma den som att det faktiskt vore en serietidning (vilket det faktiskt är). Det var först när Christopher Nolan tog på sig allvarskepsen och krokade arm med en bullrig Christian Bale som läderlappen ånyo fick vingar som bar.

Men han är även mannen med filmer som Falling Down, Tigerland och Phone Booth på sitt samvete. Så han kan när han vill.

Han har även gjort film med Nicolas Cage. Då kan det gå riktigt illa. Filmen hette 8mm och var sensationellt spekulativ och djupt osympatiskt. Det har passerat några år sen det bottennappet och nu tyckte någon producent i Hollywood att det var hög tid att återförena Nic och Joel. Om det är en katastrofal eller bara en extrem dålig idé återstår att se.

Två saker förvånar.

1. Historien i Trespass känns supertraditionell. Ett rikt par för besök av inbrottstjuvar. Tumult uppstår. När man tror att tjyvarna har lyckats knäcka familjen så reser de sig på nio och slår tillbaka.

2. Nicolas Cage känns nertonad (fast vid 0.37 är han underbart pressad och överdriven)

Förhoppningsvis har Joel Shumacher några tricks i rockärmen annars blir det nog Panic Room av det hela. Fast sämre. Trailern är lite otydlig men det verkar ju finnas någon typ av koppling mellan Nicole Kidmans karaktärs bror och inbrottstjuvarna vilket kanske kan skapa någon form av laddning och lojalitetskonflikt. Att Nicolas Cage sportar pedofilglasögon ser jag också som en bonus.

Trailern till Trespass är ganska lam och lyckas med konststycket att både berätta för mycket och för lite på samma gång.

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg