Senaste Kommentarer

Top Commenters

Veronica Mars – Trailer

Inlägg av Alexander Kantsjö den 24 juli 2013 i

Film Trailers

Veronica Mars 1

Jag ska ärligt erkänna att jag inte hade sett ett enda avsnitt av den numera kultförklarade TV-serien ”Veronica Mars” innan jag hörde talas om att man startat ett Kickstarter-projekt för att få ihop pengar till att göra en långfilm, att man på rekordkort tid fått ihop önskat belopp och mer därtill. Det gjorde mig såklart väldigt nyfiken, vad gjorde den här serien så speciell att den lockade fansen till att öppna sina plånböcker och fullkomligt ösa ut pengar till ett redan etablerat koncept och egentligen rakt ner i fickan på ett multinationellt produktionsbolag? Visst hade jag hört talas om ”Veronica Mars” innan, flera av mina vänner orerade högt och brett om vad de menade på var en helt fantastisk serie, men hade aktivt låtit bli att titta. Mina vänner fick ”The Elevator Pitch” på sig att försöka övertyga mig, men den något osammanhängande förklaringen om en tonårsdetektiv som löser brott och samtidigt försöker handskas med alla de problem som kan drabba en vanlig tonårstjej gjorde mig långt ifrån intresserad, men nu så här i efterhand så måste jag säga att mina vänner sålde serien kort.

Veronica Mars 2

En del av ensemblen när det begav sig.

Efter att jag hört talas om Kickstarter-projektet så bestämde jag mig i alla fall för att jag nu minsann skulle ta mig en titt, dessutom visste jag ju också vem den förtjusande Kristen Bell var och det gjorde att jag blev än mer beslutsam. Så jag började titta… och kunde inte sluta. På ett par veckor hade jag bränt igenom de tre befintliga säsongerna och när sista bildrutan flimrat förbi så förstod jag varför fansen, eller Marshmallows som de kallas, slängde sina surt förvärvade slantar i fickorna på Warner Bros. i hopp om att få återse Fröken Mars och alla hennes vänner och fiender. Även jag hade gladeligen sulat mynten i ansiktet på dem om jag haft chansen, men Kickstarter-projektet verkade redan vara igenbommat. Så vad är det det då som gör serien så bra? Ja, det skulle ta alldeles för lång tid att förklara, delvis för att det är så mycket som gör den bra, men också för att den vid en ytlig beskådning kan se otroligt lökig ut. En ganska tydlig Beverly Hills 90210-aura skimrar runt hela serien och flera av de problem som Veronica Mars tampas med privat skulle säkert kunna vara hämtade direkt ur nämnda serie, men av någon anledning så funkar det hela vägen. Balansgången är hårfin men tack vare välskrivna manus med glimten i ögat, en begåvad skådespelarensemble med glimten i ögat och en skapare med glimten i ögat så håller serien sig på linan hela vägen. Visst svajar det till ordentligt ibland men återfått alltid balansen.

Veronica Mars 3

Skaparen Rob Thomas tillsammans med en del av ensemblen när det beger sig igen.

Slutresultatet på Kickstarter-projektet blev imponerande 5,702,153$ och eftersom projektets mål var 2.000,000$ så var det inget snack om saken, filmen skulle bli av och för ett tag sedan avslutade man inspelningen. Jag är en av dem som ser fram emot filmen, kanske lite för mycket för att det bara ska anses som normalförväntan, och jag kan nu utan att skämmas kalla mig för något av en Marshmallow. I dagarna så visades den första trailern på Comic-con i San Diego och häromdagen så släpptes den också för allmän beskådning. Det är inte bara en konventionell trailer utan innehåller en del annat också, men ni kan se den här nedanför. Hoppas ni är lika förväntansfulla som jag. Det är dags att gå på klassåterträff på Neptune High.

Veronica Mars har premiär 2014, något exakt datum finns ännu inte.

Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg