Senaste Kommentarer

Top Commenters

Wonder Woman – Fan Trailer

Inlägg av Alexander Kantsjö den 6 mars 2013 i

Trailers

Marvel och DC Comics verkar var i full gång med en veritabel kapprustning när det kommer till att få upp sina varumärken på stora duken. I och med den omåttligt framgångsrika ”The Avengers” som gjorde storskräll på biograferna så verkar DC ha blivit ännu mer beslutsamma när det kommer till att få igång  ”Justice League” som även den samlar flera välkända superhjältar (bland annat Batman och Stålmannen) under samma tak. DC Comics ligger, som jag förstår det, lite på efterkälken när det kommer till antalet filmatiserade hjältar och deras superhjältar har till synes inte nått lika stor kommersiell framgång som Marvels diton.

En av DC Comics mest ikoniska kvinnliga hjältar torde vara Wonder Woman, eller Diana Price som hon kallar sig när hon inte bär korsett och spandexshorts. Wonder Woman är en Amazonkrigare som tack vare gudagivna krafter är en av DC-universumets mäktigaste hjältar, men har haft stora problem att ta steget från serierutan till TV-rutan om man bortser från en ganska långlivad TV-serie som gick mellan 1975 och 1979. Redan 2011 gjordes det ett försök med en TV-pilot som dock aldrig såg dagens ljus då den helt enkelt ansågs för dålig. Enligt IMDb är en film under utveckling men inga detaljer är ännu kända och jag kan tänka mig att det är ganska svårt att få denna ganska glammiga hjältinna att passa in i de mer realistiska och mörka superhjältefilmerna av idag.

Lynda Carter som Wonder Woman anno 1975.

Någon som i alla fall bestämt sig för att göra ett tappert försök är stuntmannen Jesse V. Johnsson, en man som har en gedigen lista av filmer när det kommer till hans primära yrke med bland annat filmer som ”Charlies Änglar”, ”Terminator 3”, ”M:I 3”, ”Thor” och ”The Amazing Spider-man”. Hans regissörs-CV är ganska mycket kortare och jag kände inte igen någon av dem om jag ska vara ärlig. Han har dock tagit saken i egna händer och gjort en trailer till sin vision av hur ”Wonder Woman” skulle kunna te sig i en modern superhjältefilm. Förvisso utspelar den sig under Andra Världskriget men den har den mer realistiska touchen som är så poppis idag, jag skulle vilja säga att den påminner lite om ”Captain America”. Jag vet inte om jag personligen är så intresserad av att se en långfilm med den rumpsparkande amazonen, men en TV-serie i ”Arrow”-stil skulle jag absolut kunna följa. Ta en titt och säg vad ni tycker.

Female Super Hero Fan Film from Jesse V. Johnson on Vimeo.

Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg