Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

TV-klubben: Äkta Människor, säsong 2 avsnitt 3, 4 & 5

Inlägg av Embla Sue Panova den 1 januari 2014 i

TV-Klubben

äkta

Vi har samlat på oss ett par avsnitt att gå igenom den här gången. Och vid det här laget vet ni hur det funkar, så det enda vi måste inleda med är givetvis: SPOILER ALERT.

EMBLA: Med det sagt kan vi ju koncentrera oss på att gotta oss i skvaller. Det är ju jäkligt mycket som händer i varje avsnitt nu, vilket gör att man verkligen sitter som på nålar. Även om jag gillade säsong 1 precis hur mycket som helst måste jag ju gilla att tempot skruvats upp ytterligare och jag tycker att tredje avsnittet tar rejäl fart, ifall nu någon inte var nöjd med brännskadade män i gummimask och hubotvirus.

Det är riktigt spännande när Bea träffar Davids gamla mamma och pressar henne för att försöka hitta sonens klon för att få tillgång till Koden. Efter avsnitt 3 vet fattar man också att det förmodligen inte är det sista vi ser av viruset som tar kål på Marylyn. Och apropå henne och Gordon – jag är ganska glad att det där skogsgänget tagit en annan form den här säsongen, som enligt mig var en av första säsongens svagare punkter. Håller du med, Ingrid?

INGRID: Ja, jag blev aldrig riktigt engagerad i skogsgänget, det ska erkännas. Men apropå det där viruset, det har inte hänt så mycket mer med det ännu. Hade förväntat mig att det skulle eskalera lite snabbare 0ch bli en större del av handlingen. Just nu känns det som att det hänger i luften bara.

Jag gillar att det är så mycket bisarra och roliga grejer nu, som att huboten Rick, vars tidigare ägare Therese sålde honom till Silas, verkar vara på väg tillbaka. Både han och Odi är underbara karaktärer. När Rick stod på laddning tillsammans med de andra hubotarna på Hubattleland, med bandanan på och sin intensiva blick, såg han liksom sjukt läskig och sjukt komisk ut samtidigt. Och att hushållshuboten Vera, som familjen Engman sålde i avsnitt 5, nu också hamnat på Hubattleland, och står där i stridsmundering och tant-papiljott-frisyr. Och med en bebis-docka i famnen, vad var grejen med det? Hur som helst, fantastiskt flippat.  Och att Hans Engman ligger hemma arbetslös och spelar funkig elbas… haha, jag hör ”Slap with the bass, man” i huvudet när jag ser det  (och det gör antagligen alla andra som sett ”I love you man” också…)

Det här med jakten på koden börjar bli rätt invecklat nu, eller så var det jag som var seg i huvudet när jag kollade – men Jonas mamma visade sig alltså vara ägare till David Eischers företag? Och hon heter Niska? Och har uppenbarligen samma röst som huboten Niska, som Eva Röse spelade och som dog i slutet på förra säsongen. Var alltså huboten Niska en kopia av Jonas mamma? Det börjar som sagt bli lite invecklat det  här..

EMBLA: Ja, det går liksom inte att slöglo längre, utan det gäller att hänga med. Håller med dig om att det är så sjukt kul att karaktärerna skruvats upp. Jag skrattat ihjäl mig åt Odi så fort han öppnar munnen och givetvis år Jonas vars irritation jag mer än väl kan känna igen. Tycker Leif Andrés karaktär blivit mer intressant också, med sonen som börjar umgås med Äkta Ungdom – hans dubbla känslor är verkligen påtagliga. Parallellerna med verkligheten går från klarhet till klarhet också.

Jamen Niska! Jag är inte heller säker där, det måste väl vara meningen att hon ska vara en klon av den Niska som spelades av Eva Rööse eller? Det är ju inte världens vanligaste namn direkt. Det där med Vera – är inte det för att hon är programmerad att ta hand om, även om det nu är en plastdocka? Jag gillar bara att man köper allt som serveras – hur skruvat det än blir. Någon som skriver manus tror uppenbarligen på storyn och då gör ju vi det med.

INGRID:  Precis, och det är kul! En sak som jag funderat lite på är dock det här med hur de olika hubotarna uppför sig, hur mycket/lite egen vilja och personlighet de egentligen har/inte har. Tanken är ju att de frigjorda hubotarna ska skilja sig mycket från resten, men det är ju rätt stor skillnad på Florentine och Mimi till exempel, och Gordon. Det blir lite rörigt i skallen när man ska försöka hålla reda på vad de olika hubornarna har för potential så att säga… Men i slutet på avsnitt 5 säger ju Mimi till Tobias  ”Jag vet inte vem jag är. Jag förstår inte”. Så det är väl helt enkelt komplicerat. Och sen gav hon den sista biten av koden till Tobbe – spännande!

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg