Senaste Kommentarer

 • Johan Anderson on Dr Who – Alla tiders doktor

  Jag är ju lite rädd för att det med en stor dos nostalgi som jag kommer ihåg den, jag har...
  Posted 21 juli, 2017
 • Simon on Vi drevar på.

  Inte så konstigt att folk tycker till om någons tröja eller smink i det sammanhanget, det utesluter inte att man...
  Posted 21 juli, 2017
 • Lindman1 on Apornas Planet: Striden – Den grandiosa finalen

  Tack Petter! Det var mycket roligt att höra, det gjorde helt klart min dag. Jag suger åt mig berömmet likt...
  Posted 20 juli, 2017
 • Petter Stjernstedt on Apornas Planet: Striden – Den grandiosa finalen

  Hej, måste bara säga att du skriver mkt bra! Beskrivande, metaforiskt, inlevelsefullt. Vi skribenter (Kulturbloggen) måste stötta varandra. Och håller...
  Posted 19 juli, 2017
 • Therese Wåtz on Dr Who – Alla tiders doktor

  Ja, han är onekligen väldigt populär (med rätta). Jag ska ta en till titt på Baker, för han har fått...
  Posted 19 juli, 2017

Top Commenters

TV-klubben: Dessertmästarna – avsnitt 10

Inlägg av Jonas Derne den 2 december 2014 i

TV-Klubben

dessertmästarna

I avsnitt tio med fyra kvar; Disa, Tea, Fredrik och Joel, skall deltagarna först göra en dessert presenterad i ett glas och senare i utslagstävlingen är det en bröllopstårta som gäller. Som vanligt är det fullt med spoilers i TV-klubben så stäng ner webbläsaren nu i sånt fall.

JONAS: Det här avsnittet var enormt frustrerande, och efteråt var jag mest förbannad. Jag var förbannad över att Joel inte vann första tävlingen, jag var förbannad över att Disa inte åkte ut efter att ha misslyckats kapitalt i första tävlingen och sen som det tårtproffs hon är levererar den tråkigaste bröllopstårtan ever hur jävla hög den nu än må varit. Men mest förbannad var jag över Roy Fares som mest gick omkring och såg förbannad ut. Förbannat också. Du då, Embla, var det något som upprörde dig?

Pastell från Fredrik som smakade gott enligt juryn

Pastell från Fredrik som smakade gott enligt juryn

EMBLA: Allt kan potentiellt uppröra mig, Jonas. Och jag håller med dig till punkt och pricka.

Att Joel inte vann med sin magiska dessert är helt sjukt. Det var ju som en liten saga i det där glaset..! Känner de sig hotade av honom undrar jag..? Nu vet vi ju inte hur något smakade, men om man litar på omdömena så hade han ju inte gjort något som inte var gott, liksom.

Tårtan sen. Att inte Tea fick kredd för sin fantastiska 60-talsdesignade Mad Men-tårta förstår jag inte alls. Ett extra hej på henne för att hon tänkte lite i genus också, så jävla tröttsamt med ”alla brudars dröm” – i dubbel bemärkelse.

Vad säger du om utröstningen då?

JONAS: Ja, Teas tårta nämndes ju knappt, och jag får hålla med om att den såg läckrast ut. Vet inte om gubbarna i juryn blev förnärmade av att Tea faktiskt hade tänkt till lite. Men utmaningen att göra en annorlunda bröllopstårta tyckte jag egentligen inte någon lyckades med. Alla gjorde runda tårtor i olika nivåer och det kan ju vara både snyggt och gott, men här blev det mest puttinuttigt och ointressant. Sebastien efterlyste mer rock n’ roll med rätta. Fredriks tårta var fulast, men har återigen smaken på sin sida trots en bränd botten. Disa gör ett proffsigt hantverk, men i tråkig Stepford wife-stil. Joel verkar inte lyckats få till smakerna alls enligt juryn. Tea var möjligen närmast en vinst, men hade också hon några missar.

Ingen imponerade och ingen behövde åka hem. Vilket också gjorde mig förbannad förövrigt.

Teas bröllopstårta i guld

Teas bröllopstårta i guld

EMBLA: Ja det var ju märkligt, någon borde ju onekligen vara sämst även om då enligt juryn ingen löste uppgiften. Alla hade ju samma ställning tänker jag, så så jävla rock n’ roll kunde man väl knappast vara? Tänker på grejerna man gör i andra bakprogram i TV over there eller i det brittiska imperiet.

Nästa gång åker alltså två personer – tror du det kan bli Tea och Joel som står kvar?

JONAS: Vi får hoppas på det. Tycker de båda levererar bäst och är därtill sköna personer. Klart rättvis final skulle det vara. Men vi får se vad som händer i nästa vecka. En enkel kaka kan fälla Joel som gärna gör mer udda saker, Fredrik kan flumma iväg och göra stordåd eller pannkaka, Disa sjukt ojämn också hon och Tea, ja, gillar juryn ens henne? Hon gillar uppenbarligen inte juryn i alla fall, åtminstone när hon inte vinner. Nästa avsnitt blir garanterat grymt spännande.

Dessertmästarna visas på Kanal 5, tisdagar kl. 20.00.

Skrivet av Jonas Derne

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.

Fler inlägg av Maila Jonas Derne
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg