Senaste Kommentarer

Top Commenters

TV-Klubben: Game of Thrones Säsong 6 – Avsnitt 6

Inlägg av Adrianna Jalming den 4 juni 2016 i

TV-Klubben

GOT Cover

Recap-dags igen! Som vanligt innebär en recap att vi går igenom förra avsnittets händelser i detalj och som vanligt innebär det SPOILERS.

Såå, var var vi nu? Just det. Efter den tragiska förlusten av allas vår älskade Hold the door-Hodor kämpar sig Meera fram i det oförlåtliga vinterlandskapet, med en extra värdelös dimögd Bran i släptåg. Är det bara jag, eller är det long past due att vi ifrågasätter nödvändigheten i Brans nya meditationsrutin, som hittills bara lyckats med att 1. få Hodor och ett antal trädpeople dödade 2. återigen avslöja Bran och Meeras position? Jag fattar att den här visionsgrejen gett oss lite hintar om det förflutna och säkert kommer få betydelse in the long run, men come ooon, Max von Sydow! Kunde du inte gett Bran nåt han faktiskt har nytta av? Typ fightingskills? Laser eye sight? Att kunna fucking GÅ igen? Inte det? Ah ja.

Precis när vintermonstren är på vippen att vintermonstra sig all over våra skyddslingar dyker i alla fall en mystisk ryttare upp! Det visar sig vara White Benjen, som fastnat halvvägs in i en monstermetamorfos och nu sportar coola piratärr och en sexig Edward Cullen-blek glow. White Benjen räddar i alla fall kidsen ur knipan och tar med dem till sin trädkoja. Eller var han nu bor.

Benjen-Stark-Game-of-Thrones-Season-6-Blood-of-My-Blood

Kanske dags att investera i lite mineralpuder?

Samtidigt är Sam och Gilly på romantisk weekendresa till familjen Tarlys estate Horn Hill. Sams dirty talk visar sig innefatta väldigt många fler trädsorter än brukligt i sådana här sammanhang, men hey, whatever floats your boat. En annan sak som uppdagas är att ätten Tarly, eller åtminstone Sams oförskämda surkart till pappa Randyll Tarly, inte direkt är den största vildingvännen i Westeros. Raka motsatsen, faktiskt. Gilly gör så gott hon kan för att passa in, men eftersom hon oavsett sina andra förtjänster inte direkt är den listigaste hemlishållaren får surkartspappan snart reda på sanningen. Det blir dålig stämning, men inte innan Sams perfekta brorsa med hårsvall som en grekisk gud kunnat skryta med att han prickat ett rådjur med vänsterfoten på två tusen mils avstånd, och Randyll förolämpat både Sams vikt och karriärval. Inte undra på att killen har mindervärdeskomplex! Jeesh.

Middagen blir hursomhelst kort och all den goda rådjursmaten går till spillo. Jag tycker generellt att det fokuseras för lite på all mat som lämnas vind för våg när folk i tv-serier ska lämna bordet i affekt för att storma ut eller ha sex eller båda. Personligen har jag aldrig lämnat en måltid för att göra någon av de sakerna utan att äta upp det jag har på tallriken först. Det är ju MAT, för guds skull! Mat ÄTER man. Har man inte möjlighet till det, typ som när pappan till the love of your life förolämpar hela ens släkt och ancestry, då tar man middagen to go. Just sayin’.

gilly-tarlydinnerjpg-613bf8468bef4b81

”Okej att din farsa är hemsk, men du kunde åtminstone varnat mig för puffärmarna.”

Sam och Gilly bestämmer sig för att dra från Rude Hill lika fort som de anlänt, och tar med sig både systerns marängklänning och Tarly-ättens dyrbaraste familjeklenod. Någon annan som anar ett klassiskt Tjechovs pistol-upplägg och att svärdet kommer att spela stor roll framöver? FORESHADOWING!

I King’s Landing håller överstegöken på att få överhanden när han till synes lyckas locka över både drottning Margaery och tweenkung Tommen till the fowl side. Jaime och hans vänner, som precis hade tänkt rädda drottningen från sparvarnas traditionellt förödmjukande walk of shame, får molokna se på när kungaparet befriendar fågelfäna. Om det är på allvar eller bara ännu ett drag i the long game från Margaerys sida, återstår att se. Minns ni innan hon skulle gifta sig med Joffrey och det skämtades om att hon skulle ha ett halsband av sparvar? Är det en hint om att hon bara manipulerar överstegöken dit hon vill? Det skulle ju passa betydligt bättre in i hennes karaktär än den här fromma och gudsfruktiga undersåten. Tommen däremot är nog helt med på noterna i sparvarnas symfoni, han är helt enkelt inte smartare än så. Exempel på detta är att Jaime som tack för den välmenade men misslyckade räddningsaktionen inte längre får chefa över the King’s Guard! Goddamn tweens.

Och Arya? HON ÄR ÄNTLIGEN SIG SJÄLV IGEN. No more tråkig metaflummig storyline som inte tar vägen nånstans, no more onödiga stavfightsövningar och no more onödigt bitchig lärjunge att behöva utstå. Istället för att förgifta Tranan som det var tänkt tar Arya nu tillbaka både sitt rättmätiga namn och Needle i sin ägo, och sätter sig att vänta på De Ansiktlösas ofrånkomliga hämnd. Do your worst! Arya is back.

Även i detta avsnitt: Edmund Tully, syskonhångel, dothraki dragon pep rally. 


Skrivet av Adrianna Jalming

Journalist, anglofil, cynisk romantiker. Föredrar eskapism framför realism och vill helst av allt leva i en kostymfilm som utspelar sig i rymden. Älskar science fiction, rom-coms, efterrätter och Tina Fey.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg