Senaste Kommentarer

Top Commenters

TV-Klubben: Game of Thrones Säsong 6 – Avsnitt 7

Inlägg av Adrianna Jalming den 10 juni 2016 i

TV-Klubben

GOT Cover

Då var det dags för tv-klubben igen! Vi går igenom veckans avsnitt och strösslar friskt med spoilers.

Hunden är tillbaka! Den här säsongen har verkligen shapeat upp till att bli en säsong för otippade återkomster, när först Jon Snow, sedan Benjen och nu The Hound återvänder för ytterligare lite screentime. Sandor Clegane har alltså överlevt och anslutit sig till ett halvreligiöst hippiekollektiv som bygger meningslösa trästommar ute på vischan, för nåt måste man ju syssla med. Han verkar lugn, fredlig och inställd på botgöring, och även om det känns som en oxymoron att använda det ordet i samma mening som The Hound, nästan lycklig? Och så kan vi såklart inte ha det! Ingen, ond som god som mittemellan, mår bra i the Game of Thrones. Så är det bara. Medan kollektivet äter nässelsoppa och sjunger cumbaya blir de därför brutalt överfallna och så är Sandor Clegane ensam igen.

Samtidigt i King’s Landing vill överstesparven diskutera Margaerys sexliv. Mysigt! NOT. Enligt sparvpervot har skvallerbyttan Tommen berättat att det inte legats något i den kungliga äktenskapssängen efter att de återförenats, och det är ju naturligtvis dåligt eftersom kungariket behöver en arvinge. Margaery förklarar att hon inte haft nån lust att do the nasty sen hon blev religiös fanatiker, men sparvpervot informerar henne att det inte krävs lust från en kvinnas sida för att sexspexa, bara tålamod. Kul! HELLA NOT. Utöver dirty talk hinner han också hota The Queen of Thorns på ett illa förtäckt sätt, vilket prompt får Margaery att övertala sin farmor att återvända hem till Highgarden. Men inte innan Margaery smugglat till henne en lapp som hon ritat en ros på, vilket antingen kan betyda att hon precis börjat en ny teckningskurs hon är väldigt stolt över eller att hon trots allt inte har gått full Carola utan fortfarande bara har house Tyrells bästa i åtanke.

got607_121015_hs__dsc35341-h_2016

”Om du inte flyr kommer de att tvinga dig att bära mullvadsgrått”

Uppe i norr försöker Jon Snow och Sansa rekrytera folk till sin armé, vilket trots historiska lojaliteter är ungefär lika lätt som att hålla sig torr på Järnöarna. Vildingarna samt några nordiska hus med mer anrikhet än faktiskt manskap sluter upp, men man är fortfarande påtagligt kort om folk. På Bear Island får man en audiens med Lyanna Mormont, coolaste tweenien som någonsin rulat en ätt, och lyckas tack vare ser Davos och hans förtroendeingivande skägg övertala henne att ansluta sig till den Starka (hah) sidan. Dock får de bara tillgång till 62 (!) Mormontmän, men om de är ens i närheten lika total boss som sin boss så borde det räcka ganska långt. Hos familjen Glover, som tydligen styrs av han från Notting Hill, blir det däremot bom stopp. Här väljer man av någon anledning att låta Jon och Sansa sköta snacket, men eftersom de inte är tillnärmelsevis lika övertygande som ser Davos skägg går det inte sådär jättebra. Han från Notting Hill är för övrigt den klart bästa skådespelaren i hela avsnittet, vilket man kan välja att tolka som man vill. Jag väljer att tolka det som att Notting Hill rules.

I andra krigsnyheter rider Bronn och Jaime för att ansluta sig och Lannisters mycket mer mangranna styrka till den hittills inte så framgångsrika belägringen av Riverrun. Familjen Freys fotfolk visar sig föga förvånande vara lika skitiga, fula och inkompetenta som Walder Frey, så Jaime tar över kommandot och börjar belägra som man ska, vilket tydligen innefattar att bada och mata Edmure Tully. Om han ska göra det personligen framgår inte.

jaime-ep7-large_trans++tGQB12KHxxQCrwnTZkX0n-WaI4YJg2cQ7YeMgThz0T0

Så uppenbart inte en Frey

Och så till detta avsnitts stora shocker, Arya blir knivhuggen! Av hon den jävligt bitchiga lärjungen, såklart, som hatat Arya från typ dag ett. Varför? Ingen vet. Det är bara hennes grej att ogilla folk. I vilket fall gör hon inget särskilt bra jobb (som tur är), utan låter Arya fly vattenvägen för att sedan vandra planlöst längs Braavos gator. Att Arya nu kommer att söka sig till de enda andra hon känner i staden, teaterkompaniet, känns som det enda rimliga. Ska hon kanske spela rollen som sig själv i pjäsen baserad på hennes familjehistoria? META.

Även i detta avsnitt: Yara hånglar


Skrivet av Adrianna Jalming

Journalist, anglofil, cynisk romantiker. Föredrar eskapism framför realism och vill helst av allt leva i en kostymfilm som utspelar sig i rymden. Älskar science fiction, rom-coms, efterrätter och Tina Fey.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg