Senaste Kommentarer

Top Commenters

TV-Klubben: Game of Thrones Säsong 6 – Avsnitt 8 & 9

Inlägg av Adrianna Jalming den 24 juni 2016 i

TV-Klubben

GOT Cover

Recap-dags! Tv-klubben tar sig an de senaste två avsnitten av GoT i ett svep, och som vanligt betyder det spoilers galore.

Så var var vi senast? Arya lyckades fly det listiga överfallet från hon den där sadistiska jäntan som brukade misshandla henne med pinnar, och tar sin tillflykt till Tranan på teatern. Turligt nog visar sig Tranan vara Westeros motsvarighet till Florence Nightingale, och de båda har ett förtroligt samtal om karlar och upptäcktsfärder. Arya planerar tydligen att upptäcka vad som finns väster om Westeros, eftersom inga kända kartor går längre än så. Känns inte det JÄTTEkonstigt? Okej att de sju kungadömena numera har märkligheter i form av både drakar och vita vandrare, men det är faktiskt mer uppseendeväckande att INGEN har kollat vad som finns där. Nånsin??! Särskilt med tanke på alla lorder och ladys erövringslusta och kungadömenas instabilitet, det är ju geopolitisk idioti att inte åtminstone skicka EN enda scoutinggrupp som kan kolla läget där borta. Eller fick de slut på kartpapper? Snåla jävlar.

Respiten hos Tranan blir dock kortvarig, för surprise surprise så kommer sadisttjejen tillbaka. Den här gången slåss hon med stolar, så points för nydanande fightingteknik! Tranan bites the dust, men Arya flyr än en gång och får till slut överhanden när hon helt sonika släcker lyset. OCH ÄNTLIGEN ÄR VI KLARA MED SADISTTJEJEN. Det här var en störig storyline från början till slut som jag tror vi alla är väldigt nöjda med att slippa nu.

waif-xlarge_trans++NUHzxaamNmHDqK-YksWRz2o-yMLyYquKCawpyDOW254

Styrelsemöte i sadistklubben

Och till andra glädjande nyheter; BriMe-(namnet fortfarande ett work in progress)återförening! Det var ju ett tag sen Brienne och Jaime kunde munhuggas och kasta längtande blickar efter varandra, men i och med belägringen av Riverrun korsas deras vägar på nytt. Brienne vill övertyga the Blackfish att ge upp slottet under fredliga former, i utbyte mot fri lejd för honom och armén norrut. Jaime låter henne försöka, men eftersom svartfisken är en envis åsna tar det såklart bom stopp och istället blir det en hotad Edmure Tully som överlämnar Riverrun till fienden. Brienne och Podrick tvingas fly flodledes, och istället för ett förlösande sexuellt BriMe-klimax får vi nöja oss med en ödesmättad vinkning. Bummer.

Ooch Tommen har blivit tossig. Utan tvekan under påverkan från överstegöken har han/de bestämt att rättegångar inte längre får lösas med våld, vilket visserligen låter rimligt rent objektivt men också innebär att Cersei och Loras Tyrell står inför svåra prövningar rent rättvisemässigt. Inte för att Cersei alltid varit demokratins försvarare, men ändå bra tyket av Tommen att göra så mot sin egen mamma? Detta innebär också att vi inte får den episka fight mellan The Hound och The Mountain som internet drömt om i flera dagar nu, vilket är typ en evighet i internet-tid. Bummer igen!

Game-of-Thrones-the-Hound

Det här ser i och för sig mer ut som förspel. Men det är ju också kul

Samtidigt, i Mereen, är det onekligen trouble in paradise. Slavägarna i Yunkai och Astapor anfaller staden för att återföra den gamla ordningen på agendan, medelst krigsskepp och old fashioned bombardemang. Precis i rättan tid anländer dock crazy dragon lady med sin crazy dragon lady-armada, och plötsligt har vinden vänt igen. (YAASS). Men man kan ju fråga sig om hon inte hade kunnat dyka upp liite tidigare för att därmed bespara staden några uns förstörelse? Inte det? Ah ja, hon är i gott sällskap, vilket vi kommer till senare.

Sen var det ju the Battle of the Bastards också. Alltså WOW. Klara Saving Private Ryan-vibbar i ett slag som är både så skitigt, obehagligt och slumpartat som krig har varit i alla tider. Om den här fantastiskt genomförda sammandrabbningen finns såklart mycket att säga, men några viktiga punkter är dessa:

1. Jon Snow är typ världens sämsta general/härförare/krigsperson. Han får ETT (1) råd från den person som känner hans motståndare bäst, och så går han rakt ut och gör tvärtom. Jo tjena.

2. Varför i hela helvetet kunde inte Sansa berätta att hon väntar hjälp från The Vale? Känns ju rimligt att tänka sig att Stark-armén i så fall hade kunnat anpassa sig efter det faktumet, senarelägga slaget med typ en halvtimme och kanske inte vara på vippen att FÖRLORA?! Men vad vet jag, kanske tyckte hon helt enkelt att hennes Gandalf-eska entré var värd lite extra risktagande. Drama queens, amirite.

3. SPRING SICKSACK RICKON

4. Och slutligen. Att vi är av med Ramsay Bolton är visserligen en stor lättnad för alla, men det leder till ett annat problem. Vem ska vi nu hata mest i Game of Thrones? Nåja, det kommer nog nån. Det gör det alltid.

Också i dessa avsnitt: The Hound på hämndturné, Lancel är störigare än nånsin, Yara får chans på Järnöarna


Skrivet av Adrianna Jalming

Journalist, anglofil, cynisk romantiker. Föredrar eskapism framför realism och vill helst av allt leva i en kostymfilm som utspelar sig i rymden. Älskar science fiction, rom-coms, efterrätter och Tina Fey.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg