Senaste Kommentarer

Top Commenters

American Horror Story – Coven

Inlägg av Embla Sue Panova den 21 oktober 2013 i

TV

coven

Så har det återigen blivit dags att kasta sig in i American Horror Storys mardrömsvärld. Jag har kikat på de första avsnitten och ska erkänna att det var med lite skeptiska, ja nästan kisande, ögon. Till en början.

Första säsongen var ju briljant. Alltså helt perfekt läskigt från början till slut. Säsong 2 började däremot extremt svagt men tog sig efter ett par avsnitt och blev så bra att jag till och med var tvungen att skriva en ny recension där jag tog tillbaka alla mina vassa ord. Jag hoppas nu att jag slipper ångra alla kärlekens ord jag nu kommer strössla över det jag hunnit se av säsong 3. Det börjar nämligen precis sådär som första säsongen gjorde och som säsong 2 såsmåningom tog sig till: som ett kvävande strupgrepp man inte kan – eller vill – ta sig ur.

Vid det här laget har man ju börjat fatta hur det fungerar. Varje säsong av AHS kommer innehålla ansikten man känner igen sedan tidigare säsonger, men varje berättelse är fristående och har ingen (ännu känd) koppling till varann. Skönt. Då kan man kasta sig in i säsong 3 utan att ägna en enda tanke åt om Jessica Langes rollfigur har något med föregående skräcksagor att göra.

Säsong 3 utspelar sig i New Orleans och handlar om häxeri. Redan 1 minut in i serien tänker jag: JAG ÄLSKAR DET HÄR! Och det finns faktiskt ingenting att inte älska ifall man som jag älskar känslan av att nästan ångra att man började titta. AHS har tagit med oss till hemsökta hus med källaren full av vålnader och kristna psyk-kliniker där ont och ännu ondare verkar sida vid sida. Av någon anledning köper man precis allt som serveras och så även när det kommer till häxkraft. Allting är möjligt – och det är också däri den stora skräcken ligger.

Har du sett de tidigare säsongerna är många av ansiktena bekanta även i säsong 3 (och ja, Jessica Lange är med, halleluja!). Ett extra tillskott är nu också briljanta Cathy Bates som i alla fall inte jag har haft nöjet att se på länge. Serien berättar inledningsvis en våldsam historia från förr varvat med en nutida häxskola för flickor med begåvningar utöver det vanliga. Självklart kommer då och nu vävas samman, precis som i tidigare serier, och jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot att se hur!

Har du mot förmodan missat American Horror Story: Murder House och Asylum är det två säsonger perfekt uppvärmning innan du ger dig på Coven. Men ett varningens ord: det här är inte en serie för svaghjärtade. Och det är precis en sån kittling som får mig att tycka att dagarna mellan avsnitten går alltför långsamt.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg