Senaste Kommentarer

Top Commenters

Årets Retro – miniturnering fyra delar

Inlägg av Embla Sue Panova den 18 augusti 2016 i

TV

årets retro

Råkade på nya tv-programmet Årets Retro på en förhandsvisnings-www som är till för oss filmtyckare igår. Jag behövde något att kolla på till middagen och man gillar ju allt som innehåller ordet “retro” så den fick det bli. Men istället för att få något att slökolla på medan pizzan och mobilen slåss om uppmärksamheten blev jag helt fast! Det här är ett geniprogram som jag är livrädd att folk ska missa om de inte läser om det. Den här texten är alltså en ren och skär samhällstjänst. Varsågoda.

Årets Retro är en liten miniturnering i fyra delar som leds av Gina Dirawi och Henrik Schyffert. I varje avsnitt tävlar två lag som består av två personer vardera mot varann och det handlar om att kunna slå varandra på fingrarna med exceptionell kunskap inom popkultur från 1980 och 1990-talen. Här är nördkoll på allt ifrån Buffy, Huset fullt och Midi, Maxi & Efti till vem som gett stormönstrade, silkiga skjortor ett ansikte hårdvaluta. Det finns med andra ord inget att inte älska.

I första avsnittet, som du kan se redan ikväll – förlåt jag rättar mig själv: som du såklart SER ikväll, tävlar härliga duon Mats Strandberg och Hanna Fahl mot Adam Alsing och Karin Magnusson. Det blir hemliga teman, blast from the past-uppträdanden och nostalgitrippar du inte ens kunde drömma om. Det finns egentligen bara ett minus. Fyra avsnitt är alldeles för lite! Men du som får sug efter mer, eller vill få en försmak redan nu, kan ladda ner SVT’s app Duo där Årets Retro finns med och bjuder på retrofrågor som du kan tävla med därhemma.

Från ikväll till söndag pågår denna nostalitripp tillika tävling och hur det slutar vet bara… ja vi som har sett programmet i förhand. Ladda upp med Refreshers, nötkräm och dillskruvar och slå på SVT1 klockan 20:00 från och med ikväll. Det här vill ni inte missa.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Olof

    Håller med, fantastisk liten programserie. Har en stilla förhoppning om att Stranger Things ska få en plats, men det kanske vore lite inkorrekt.

Fler onyanserade inlägg