Senaste Kommentarer

Top Commenters

Titta (och titta inte) på linjär tv.

Inlägg av Embla Sue Panova den 23 februari 2018 i

TV

Det pratas ju hela tiden om hur linjär tv i princip redan är död, och även om jag också streamar en hel del så är det den linjära tv’n som är min bästa vän. Det är den jag slår på på morgonen och det är den som följer med mig in i sovrummet innan jag ska somna. Inte för att jag tittar aktivt hela tiden, men det är ett sällskap. Som radio hos en del. Här är 5 saker du inte ska missa på linjär tv just nu – och en del kan du givetvis streama ikapp, du moderna människa!

1. Bonusfamiljen
Alltså, jag älskar ta mig fan det här serien. Något i mig kämpade emot först, jag har ju något emot allt som känns väldigt stockholmskt och ironiskt, har t.ex aldrig kommit in i Solsidan. Men det här är så kärleksfullt, oputsat och sparkar nerifrån, att jag inte kan låta bli att bli helt fast. Har du nu inte sett serien än så gör det för sjutton så snart du kan. Vilket jävla mys du har att se fram emot.

2. Breaking News
Nu börjar snart Breaking News igen. Ni vet Filip och Fredriks alternativa nyhetsprogram på Kanal 5 må-tors och vissa dagars enda höjdpunkt. Säg vad ni vill om F&F men att de skulle vara något annat än genier går inte att hävda. Visserligen genier med en bra redaktion som påpekats av någon småaktig, eller solidarisk, innan. Men ändå.

3. Bron
Nu har precis sista avsnittet av sista säsongen gått och har du ännu inte blivit kär i Saga Norén från Länskrim i Malmö är det faktiskt hög tid att du blir det nu. Det här är en av de bästa serierna SverigeDanmark nånsin har producerat.

4. Lerins lärlingar
Alla älskar Lars Lerin. När alla älskar någon är risken att man får se dem för mycket och att man blir mätt. Men Lars Lerin håller sig i gott sällskap hela tiden och ser till att ha mervärde på allt han är med i så jag hoppas att det ska ta lång tid innan vi har sett honom för sista gången.

5. Sveriges Mästerkock
Det ÄR alltid kul att se folk laga mat på tv. Jag tror numera att vi aldrig kommer att tröttna på det.

Och här är tre saker du kan sluta kolla på, om du håller på:

1. Skavlan
Alla älskar Skavlan. Utom jag. Hans naiva intervjuteknik får mig för det mesta bara att vrida mig i soffan. Han är rolig ibland, det ska jag ge honom. Men på det stora hela – sluta hajpa nån som frågar kvinnliga atleter varför de har hemhjälp!

2. OS
Så jävla iskallat att jag inte ens orkar börja ranta. Kolla på nåt annat bara. Ingen bryr sig. Och om fyra år är det några andra som åker fast för doping. Som Paradise Hotel, fast i långsammare tempo.

3. Nyhetsmorgon på söndagarna
Jag gillar ju Nyhetsmorgon och med tanke på kommentarerna från er läsare ibland har jag fattat att man får ducka efter ett sånt uttalande. Men fuck it. Jag gillar’t. Det är mysigt med lite nyheter och lall blandat medan man dricker kaffe. Men inte på söndagarna. Då handlar det alltid bara om ond bråd död, sjukdomar och tragedier. Som om det inte vore nog med den egna ångesten en söndag.

4. Mandelmanns gård
Mandelmann vann åtminstone ett pris, säkert fler, när random tv-pris delades ut häromsistens. Jag kan absolut förstå drömmen om landet, men det här är så helylle att jag måste leta efter var galenskapen sitter. För visst måste det finnas någon?

5. Sveriges Mästerkock
Hur kul det än är med folk som lagar mat på tv så är man ju en smula trött på det här upplägget. Hyggliga, men lite skarpa, tjejen och så två snubbar som ska sätta lite skräck i deltagarna. Plis.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg