Senaste Kommentarer

Top Commenters

TV4 bjuder på guld – i lönndom!

Inlägg av Embla Sue Panova den 15 maj 2016 i

TV

come3

Ibland döljer sig riktiga skatter i tv-tablåerna. Jag har tidigare pratat om geniala brittserien Black Books som fick namnet Böcker i SVT vilket därmed förmodligen tog död på 90% av målgruppens titt-lusta. Samma med filmen Swingers som fick namnet Du var är brudarna?. Nu är det alltså TV4s tur att inte påa som sig bör.

Det visar sig nämligen att de har tagit in GENIALA Come dine with me, som är den brittiska varianten av Halv åtta hos mig. Nu vill väl de flesta sluta läsa för, allvarligt, Halv åtta är ju inte direkt fredagsunderhållningen nummer ett. Men om man tänker bort trötta tillrättalagda middagar i medelstora svennestäder och förlägger handlingen till britannien istället blir det, som allt annat, så mycket bättre.

come1

Hur skulle Helge eller Pia kommentera något sånt här?

I britannien är nämligen ingen av de tre ingredienserna som lockar svenska deltagare: mat, inredning eller korrekt personlighet särskilt intressant. Här ligger fokus på umgänget, något som för det mesta skiter sig totalt när fyra främlingar ska ses och äta mat (och dricka sprit) tillsammans. Tänk dig mer som ett Halv åtta, men med en deltagare från vardera dokusåpa: Ex on the beach, Robinson, Big Brother och Bonde söker fru. En blir för full, en är usel på att laga mat, en muckar bråk och en klagar på allt.

Varje avsnitt är hela veckans middagsträffar ihopklippta till en härlig timmes underhållning. Perfekt att småglo på när man är lite seg och inte orkar ge sig in i handlingen i House of Cards men ändå vill ha nåt roligare än Scrubs (och tror sig vara för fin för Paradise Hotel).

come2

Brittisk underhållning när den är som bäst!

Come dine with me gömmer sig i fyrans tablå under namnet Halv åtta hos mig England men är bara på minsta möjliga sätt besläktat med sin svenska namne. Kolla in det på TV4 Play under morgonens förmiddagslånga frulle, jag lovar att bakisångesten kommer lägga sig och allt som hände igårkväll kommer verka helt i sin ordning – när man jämför.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg