Senaste Kommentarer

Top Commenters

Det bästa från Britannien: Alan Carr

Inlägg av Embla Sue Panova den 30 oktober 2012 i

Det bästa från britannien Dvd TV

Det finns människor som får hela rum att vända på huvudet och tystna när de gör entré. Och så finns det de som lyckas få samma effekt – genom TV-rutan. En sån person är komikern och show-hosten Alan Carr. Ett geni som inte verkar fatta sin egen storhet. Som självutnämnd no 1-fan vill jag se till att ändra på det!

Jag hade sett Alan göra ett kortkort stand up-framträdande på BBC Entertainment. En helt oförglömlig monolog om hur man flirtar på sms tog plats i en del av min hjärnbalk och sen var det inte mer med det. Tills jag skulle se Steven Merchant i Glasgow och råkade stöta på Mr Carrs namn igen – som i att han skulle uppträda på samma lokal dagen efter Steven. Det blev dyra biljetter några dagar innan resan, men en investering jag inte skulle ångra. Steven Merchant, anledningen till att vi ens åkte iväg från början, var nämligen hyftast trist medan Alan fick mig att önska att jag vore en gay man med helt rätt stajl för att kunna bli hans partner forevereeee. Han är en stjärna som underhåller  publiken till extas – han ger en allt man vill ha och får en ändå att vilja ha mer. Han är en outtömlig skål med chips på en bakfylledag och han är oväntad skalpmassage hos frisören.

Vi tar en titt på klippet jag pratade om ovan:

Alan Carr har gjort två egna stand up-shower: Tooth Fairy och Spexy Beast och har nu sin egen talk show Chatty Man som alla lyckliga innehavare av BBC Entertainment kan se en gång i veckan. Upplägget är precis som i alla andra talkshower: att han först är lite monologt rolig, tar in lite sköna gäster som han är rolig och dricker lite kitschig sprit tillsammans med – inga konstigheter alls.

Kolla in hur det ser ut när Dragon’s Den-gänget kommer på besök:

Alan Carr Chatty Man – Dragon Den Sverige

Jag gillar brittisk humor i serieform och självklart också live. Men det finns få komiker som känns hundra just nu. Eddie Izzard har jag sett några gånger, men han känns mätt på framgång, som pojkvännen som inte orkar anstränga sig längre och bara vill kolla på TV med taklampan tänd. Ricky Gervais är ett geni i det mesta han gör, men jag trillar inte av stolen när han kommer på scen. Att hålla i en show och vara rolig är ju dessutom två bollar som ofta tenderar att bli lite knepiga att hålla i samtidigt. Hos Alan Carr är det närmare ett tvång, han tänker inte ens på hur förbannat rolig han är det är jag säker på.

När Eddie Izzard var på besök i Alans show försökte han övertyga Alan om att komma till Skandinavien och uppträda (”Gör’t för fan!” skrek jag från soffan) men Alan själv trodde inte att folk här skulle vilja se honom. Jag önskar inget hellre än att han motbevisas och packar turnéväskan för att komma hit. Så, byt nu ut tråkiga trean (som ända bara visar 2,5 män) från favoritutbudet och kika in Chatty Man på BBC Entertainment, frossa i Spexy Beast och Toothfairy, så gör vi en insats för att få hit den bästa av Britannien!

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg