Senaste Kommentarer

Top Commenters

Det bästa från britannien: Dr. Foster.

Inlägg av Embla Sue Panova den 6 oktober 2017 i

TV

Nu är det länge sen ni fick någon ”bästa från Britannien” att ta er an nu. Därför tänkte jag bjuda på något som lite slår undan fötterna på, om inte allt annat, så jäkligt mycket av det vi redan har sett, nämligen Dr. Foster.

Korta serier är bland det bästa jag vet och britterna gör det ju så sinnessjukt bra. En sådan liten goding på bara fem avsnitt per säsong är Dr. Foster, som inte är en sjukhusserie, utan handlar om en helt vanlig familj där mamman är läkare och pappan är ett arsle av rang som ligger med sin kompis dotter vid sidan av familjelivet. Det här är ett ypperligt exempel på det britterna gör så himla bra: vardagsdramatik. Okej, det finns förstås dramatiska inslag som kanske inte är ”your average reaction” men det är oerhört engagerande och spännande på samma gång. Lite som jag kom på mig själv med att tänka på karaktärerna i The Affair alla andra timmar förutom de jag såg serien inser jag att jag VERKLIGEN bryr mig om doktorn och hennes familjeangelägenheter. Trots att det på ytan är en plott som hos vem som helst av de vi stöter på när vi åker buss.

Nästan hela säsong 2 ligger upplagd på SVT Play, men börja ändå med säsong 1 för det behövs.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg