Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Det bästa från Britannien – Garth Marenghi’s Darkplace

Inlägg av Embla Sue Panova den 21 november 2012 i

Det bästa från britannien Dvd TV

Trodde du att skräck, sci-fi, svärta och komedi inte gick att blanda? Följ med till Garth Marenghis Darkplace och tänk igen.

Darkplace utspelar sig på ett sjukhus där minst sagt övernaturliga och utomjordiska saker inträffar. Serien är en enda bonanza i dåliga effekter, taskigt synkade munnar och märklig handling. Det här är en enda stor flirt med gammal 80-talshorror med låg budget och låga krav. Omöjligt att inte älska, med andra ord. Det räcker med att se introt för att fatta läget:

När man imundigat nog med brittiska komediserier för att täcka en halv livstid börjar man se att vissa gäng gillar att jobba ihop. I Garth Marenghi’s Darkplace ser vi bland annat Richard Ayoade (IT Crowd och Mighty Boosh) och Matthew Holness (Time Trumpet och Life’s Too Short) som även skrivit serien. Min personliga favorit Matt Berry (som i princip är med i allt jag nämner här) är också med i en stor roll, vilket alltid är en bonus. Dessutom ser vi gästspel av Noel Fielding och Julian Barratt, killarna i Mighty Boosh.

Gillar man Man To Man With Dean Learner eller Snuff Box får man precis vad man förväntar sig. Har man inte sett det här gänget förut har man minst sagt mycket att se fram emot. Börja här!

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg