Senaste Kommentarer

Top Commenters

Det bästa från britannien: Line of duty 1-3

Inlägg av Embla Sue Panova den 22 april 2016 i

TV

lineofduty

Vi har gjort alldeles för lite fuzz om den helt briljanta serien Line of Duty som nu finns i hela tre säsonger. Om det är någon titel som förtjänar att ligga under ”det bästa från britannien” så är det verkligen den.

I första säsongen får vi lära känna de internutredande poliserna Steve Arnott och Kate Fleming, spelade av Martin Compston som ni kanske känner igen från gulliga lilla Soulboy och Vicky McClure som ni definitivt borde känna igen från This is England, för den räknar jag kallt med att ni har sett (både filmen och serierna).

Utgångspunkten är densamma i varje säsong: poliser som måste jaga andra poliser. Att vara internutredare är ju föga populärt på stationen, som man ju kan fatta. Ingen vill bli granskad i sömmarna – särskilt inte om man har saker att dölja. Det är mycket pressade situationer och inte lika mycket chittchattande vid kaffemaskinerna, om man säger så. Och trots att man som tittare vet hur saker spelade ut sig så lyckas manusförfattarna få en att bita på knogarna av alla vändningar och omständigheter runtomkring.

Jag behöver väl inte ens nämna att det är grått och vardags som gäller (det är ju trots allt brittiskt) och just därför är det så sjukt spännande! Det här är oerhört välspelat och verkligt snyggt berättat, från början till slut.

Första och andra säsongen är fristående i handling, men handlar om samma utredande grupp. Till tredje säsongen, däremot, skadar det inte med lite förkunskaper, så det underlättar om man har sett säsong 2.

Säsong 3 har just avslutats i Ingerland, vilket gör att tillfället är ypperligt att köpa hem samtliga säsonger och sätta telefonen i flight mode.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg