Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Det bästa från Britannien: Luther

Inlägg av Embla Sue Panova den 3 april 2013 i

Det bästa från britannien TV

bästafrånbrittannien TV-poliser kommer i olika former. En del löser puttriga lustmord i små städer medan andra testar folks munnar för att se om deras DNA matchar mördarens. Och så har vi Luther. Ni som har sett amerikanska serien The Wire kommer känna igen Idris Elba som busen Stringer Bell. Som storstadspolisen Luther släpper han fram sin brittiska accent och gör en lite annorlunda tappning av den där frånskilda polisen som plågas av demoner och andas sitt jobb. Och lyckas på nåt konstigt sätt få en trött schablon att fungera! Jag vet inte exakt vad det är med Luther som gör att jag ser fram emot nästa avsnitt, receptet är ju väl beprövat och man tror sig faktiskt ha sett det mesta. Kanske är det för att Luther är liiiite jobbigare att se på än andra poliser. Han snuddar på att vara besatt och han tar sig för saker som man bara vill skrika åt honom att låta bli. En ingrediens vi skulle kunna kalla spänning är alltså för ovanligheten med i spelet. Och när man inser det inser man också hur sjukt tråkiga många av de andra polisserierna faktiskt är. Luther börjar sändas 6 april 22:00 på BBC Entertainment och finns även på Netflix.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Anna Eriksson

  Sen gör det ju inget att han är helt onyanserat toksnygg heller..

Fler onyanserade inlägg