Senaste Kommentarer

Top Commenters

Dom kallar oss roliga – Recension

Inlägg av cpanov den 14 april 2010 i

Recensioner TV

Efter programmet inser jag plötsligt att jag har varit med om något unikt.

Kungen av ironi, mannen von oben, Henrik ”indianen” Schyffert, är starstruck och är precis sådär härligt glittrande om ögonen som bara en intervjuare kan vara som är genuint intresserad. Vad är då anledningen till detta?

Papphammar.

Schyffert intervjuar Gösta Ekman och magi uppstår. Just för att han släpper allt det där som just är Schyffert och ställer frågor som han verkligen vill ha svar på (se och lär, Skavlan!).

Vad är roligt? Ser Ekman sig själv som rolig? Vad är humor?

Schyffert fnissar kärleksfullt och uppspelt åt Göstas svar och anekdoter, lika lycklig som ett barn på julafton som hör tomtens steg på trappan.

Gösta berättar i programmet, som är filmad i någon typ av hipstamatic filter, (det är ju ändå Schyffert) hur allt började, hur han en dag träffade Hasse och Tage och att dom på omvägar hört att han var en ”rolig jäkel”. Resten är, som man säger- historia.

Gösta håller på att regissera Dramaten-farsen ”Hantverkarna” och verkar älska varje sekund.

Nästan iallafall.

För det som också blir tydligt är att Ekman längtar efter att få skådespela igen.

Jag vet inte vad som gjorde sveriges roligaste man att bestämma sig för att lägga av. Ett vad med Marie Louise? Eller så är svaret kanske enkelt? Han var kanske helt enkelt så förbannat trött på att vara rolig?

Egoist!

Tänkte du inte på oss? Hur mycket vi skulle sakna dig? För det gör vi. Eller hur?

Den frågan skulle jag verkligen vilja få svar på.

Jag rekommenderar starkt ”Dom kallar oss roliga”. Jag längtar redan efter nästa avsnitt då Klara Zimmerman tar över som programledare och möter lunda-pågarna Glans och Batra.

Men mest av allt ser jag fram emot avsnittet med Falkenbergs okrönta fars-kungar Stefan och Krister. Jag håller dock alla tummar för att Schyffert behåller sin genuina nyfikenhet och inte faller in i gamla vanor. Då kan vi nämligen få vara med om ännu ett unikt ögonblick.

”Dom kallar oss roliga” onsdagar 21:00 Kanal 9

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Måns Lind&eacu

    Trots mitt komplicerade förhållande till Schyffert känner jag mig nu tvungen att titta på det här programmet. Då har du lyckats med din text vill jag lova.

  • Greven

    Underbart att få se Schyffert likt ett barn på julafton… Men att denna oskuldsfulla och genuina stämning skulle hålla i sig vid en intervju med Stefan å Christer är nog att hoppas på FÖR mycket av den gode Iróni Von Schyffert.

  • tove

    Jag kanske ska ge det ett försök till, jag såg kort från, vad jag tror var det första avsnittet, när Klara Zimmergren gjorde med sin sedvanliga "jag-är-så-trött"-stil någon halvhjärtad intervju med Sisela Kyle (tror jag)…Det var långt ifrån roligt, varmt eller intressant…

Fler onyanserade inlägg