Senaste Kommentarer

Top Commenters

Exklusivt inför premiären av Bad Education!

Inlägg av Embla Sue Panova den 24 juli 2014 i

Intervjuer TV

bad

För den som har kikat lite på brittisk stand-up är inte Jack Whitehall ett nytt ansikte. Han har, förutom att roa folk från scen, också bland annat synts i briljanta komediserien Fresh Meat. Nu är han aktuell i Bad Education där han spelar Alfie Wickers – en minst sagt annorlunda lärare. Med i serien är även Mathew Horne från Gavin & Stacy och Michelle Gomez från sjukhusserien Green Wing.

Det är alltid så konstigt när man inser att man missat en bra brittisk serie, jag tycker annars att jag har stenkoll på just den genren. Men ok, tydligen inte. Jag var då givetvis tvungen att kolla in den med utlåtandet att den har stort potential att bli en riktig favorit. Bad Education påminner mig mycket om Green Wing, dels för att det tar ett par avsnitt innan man kommer in i den ordentligt och hajar upplägget, men också för att den är klippt med kvicka kast mellan torr humor och rätt galna utspel. Något för dig som gillar Peep Show och Black Books skulle jag nog säga.

Men det här är inte bara ännu ett brittips såhär mitt i sommarvärmen. Onyanserat har nämligen fått tillgång till en exklusiv intervju med Jack som uppvärmning inför kvällens premiär. Varsågoda!

jack

Hej Jack!

Du är ju inte bara briljant i rollen som den slaka läraren Alfie utan har också skrivit manus till hela serien. Hur skulle du beskriva Mr Wickers och hur mycket av dig själv har du använt för att skapa honom?

Mr Wickers är en vulgär typ, men på ett älskvärt sätt, hoppas jag… Tanken med karaktären var att ha en lärare som blev lärare för att han missat något under sin egen utbildning, som kommer tillbaka för att det är hans andra chans att få vara den populära killen – något han misslyckades med första gången.Han är ganska omogen och lite av ett man-child, och jag tror att han är en förhöjd version av mig själv på något sätt.

Hur var din egen skoltid?

Min skoltid var precis som alla andras. Vi gjorde de normala sakerna som polo och rävjakt. Vi hade fruktansvärda skolmiddagar: en gång serverades det rött vin till fisk! Nej, allvarligt, jag har varit mycket medveten om att handlingen är förlagd i en statlig skola, och själv gick jag i en privatskola. Prioriteringen var att göra serien så rolig som möjligt och jag ville inte att det sak bli för inramat. Vi ville att det skulle bli så autentiskt som möjligt, förhoppningsvis finn det inga uppenbara fel – inga hänvisningar till jaktstugor.

Var det lätt att få tillgång till skolorna?

Ja, överraskande lätt. De var mycket öppna för att ge oss tillträde, besöka deras klasser och prata med elever. Ett par gånger stod jag längst fram och sa till eleverna, ”Förolämpa mig!” Och de var riktigt snabba med att göra det. De behövde inte någon uppmuntran alls.

Har du varit orolig för att hamna i ett skådespelarfack, efter rollen som den irriterande stekaren i Fresh Meat?

Kanske blir jag erbjuden Danny-Dyer-karaktärer, men det har inte hänt än. Jag vet inte om jag ska vara orolig för det… Jag är orolig för det nu eftersom du påpekade det!

Är det sant att din mamma gör ett framträdande i tredje avsnittet?

Hon har en liten roll som en arg Daily Mail-läsande förälder. Och du som oroade dig för att jag hade hamnat i ett fack!

Bad Education har premiär ikväll klockan 22:00 på BBC Entertainment.

© Claire Webb Radio Times

 

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg