Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Förhandstitt – Gråzon

Inlägg av Cissi Eriksson den 22 februari 2018 i

TV

 

När fantastiska Bron har fått ett värdigt slut måste man ju självklart göra en ny svensk-dansk produktion eftersom det har visat sig vara lönsamt. Nu är det terrorism som står på menyn. Jag har fått se ett avsnitt av serien Gråzon (C More) och tyvärr gav det mig inte så mycket. Väldigt svårt att göra sig en uppfattning av en ny serie utifrån ett avsnitt tyvärr.

Gråzon är en dramathriller på tio avsnitt som skildrar händelserna runt ett planerat terrorattentat mot Skandinavien. Victoria (Birgitte Hjort Sørensen) arbetar som ingenjör specialiserad på drönare. Hon blir tagen som gisslan i sitt egna hem av terrorister samtidigt som säkerhetspolisen i Sverige, ledd av SÄPO-agent Eva (Tova Magnusson), och de danska kollegorna på PET försöker förhindra en förestående terrorattack.

Detta är ju tyvärr ett koncept jag tycker man har sett till förbannelse sedan terrorattacken den 11 september i USA. I Bron presenterades något nytt, fräscht då huvudrollsinnehavaren var en person med ett mentalt funktionshinder. I Gråzon verkar polisen Eva (Magnusson) ruva på lite hemligheter. Har vi sett det här förut? Check! Victoria (Sørensen) måste göra som terroristerna säger för annars dör hennes son. Har vi även sett det här förut? Check igen!

Nu skall jag inte måla fan på väggen för resterande 9 avsnitt kanske är helt fantastiska. Jag tycker att skådespeleriet är stabilt och ytterst kompetent. Manusförfattarna Oskar Söderlund (Ettor och nollor) och Morten Dragsted (b.la. skrivit ett avsnitt av Bron) är inte fy skam heller. Ska bli intressant att se vad dessa två tillsammans med skådespelarna kommer leverera. Tova Magnusson har alltid varit en av mina favoriter i den svenska myllan och just därför kommer jag ge Gråzon en chans. Även seriens titel, Gråzon, kittlar min inre serie-nörd då allt inte är svart eller vitt. Människans handlingar kan inte alltid förklaras eller förstås och detta gör mig ändå lite nyfiken när det gäller de resterande 9 avsnitten.

Gråzon har premiär på C More idag den 22 februari.

 

Skrivet av Cissi Eriksson

Rastlös beteendevetare och hundälskande dykinstruktör som fascineras av det magiska samhället under ytan i tropikerna, tunga dramer och George Clooney. Svart humor är meningen med livet och Denis Leary är ett missförstått geni som är en bestående stjärna på min himmel.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg