Senaste Kommentarer

Top Commenters

Jon Stewart äger Glenn Beck

Inlägg av Måns Lindén den 24 mars 2010 i

Länktips TV

Man skulle kunna avfärda den ärkekonservativa jubelidioten Glenn Beck som ett livsfarligt lismande och hycklande avskräde. Man skulle kunna göra sig lustig över att han satt som en fan boy med endast hjälpligt dold erektion när han ”intervjuade” Sarah Palin för några veckor sen. Hans introduktion till det programmet kan för övrigt vara det mest pinsamma som har sänts sen Birgit Friggebo vill sjunga ”We Shall Overcome”. Bara det faktum att hans FOX-kollega Bill O´Reilly framstår som vettig i jämförelse borde vara anledning nog att hissa alla varningsflaggor som existerar.

Eller så gör man som Jon Stewart och utför ett regelrätt karaktärsmord på bästa sändningstid. Den här parodin är så vässad, välskriven och elegant att man häpnar.

Jag ser verkligen fram emot Glenn Becks respons.

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Conservative Libertarian
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Health Care Reform

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Jag tycker Glenn Beck verkar vara en sansad man. Detta måste ni se. http://www.youtube.com/watch?v=YA7-BvVDV10

 • objektivt om film och tv

  Glenn Becks ödmjuka svar där han tom gratulerar Jon Stewart finns här:

  http://video.foxnews.com/v/3944789/sincerest-form-of-flattery

  I rättvisans namn ska det dock sägas att man bör betrakta Jon Stewart som en lika oseriös person som Glenn Beck.

  Fråga bara det irakiska folket som nog är tacksamt för att Jon Stewart inte satt som rådgivare till presidenten, då Stewart avfärdade ”The Surge”, en strategi som mer än något annat har stabiliserat situationen i Irak, som ett misslyckande redan innan strategin hade prövats.

  Glenn Beck är för övrigt tydlig med att säga att han inte är en journalist eller som hans slogan säger ”The fusion of entertainment and enlightenment”.

  Och det är den funktionen Glenn Beck fyller främst, även för en person som mig som inte håller med om 90% av allt han säger, han är helt enkelt underhållning och det är vad man bör se honom som.

  Som han själv sagt, man är dum om man bara lyssnar på Glenn Beck och inte följer några andra nyhetsflöden.

  För övrigt var Glenn Beck en av de mer framträdande personerna som insåg allvaret i den senaste finanskrisen väldigt tidigt, något som inte kan krediteras Jon Stewart.

Fler onyanserade inlägg