Senaste Kommentarer

Top Commenters

Kärlekskoden – En första titt

Inlägg av Embla Sue Panova den 24 april 2014 i

TV

kärlekskoden1

Tänker du tillbaka på dina gamla ligg och undrar hur i helvete du tänkte när du valde ut dem? Och handen på hjärtat – har de något gemensamt med varann? Du kanske tycker att det känns helt omöjligt att veta hur du ska bete dig eller se ut för att hitta den där kärleken som stämmer på alla plan? I så fall kanske det kan hända att du dejtar helt ovetenskapligt!

Kärlekskoden är SVTs nya dejtingprogram och till skillnad från vad namnet kanske verkar skvallra om är det mil ifrån formaten vi nånsin sett förut. Glöm Dating in the Dark, Tur i Kärlek och program där par får sitta bakom en skärm och fråga en handfull skämmiga frågor innan de förväntas leva lyckliga i alla sina dagar (eller åtminstone dela på en halvkass flarra vin och en filé mignon black and white på en sjavig restaurang som sätts upp på TV-kanalens nota) – här är det vetenskapen om hur vi attraheras av olika saker som ska få folk att hitta sin rätta!

kärlekskoden13

Greta och Staffan är först ut med att genom vetenskapen hitta sina rätta!

Programledare bakom detta spännande koncept är givetvis geniet och människoexperten Henrik Fexeus, som med hjälp av vetenskap testar två singlars olika smak för en handfull kandidater för att se vem som bäst lämpar sig för att gå på dejt med dem. Men det handlar inte om att kunna ge kvicka svar, ha buns of steel eller kunna laga en dröm-middag. Nej, singlarna får till exempel lukta på t-shirts som kandidaterna sovit i för att se vem de tycker doftar godast, de får lyssna på deras röster för att se vilken slags röst som attraherar dem mest och så vidare. I slutet av programmet får de också rangordna kandidaternas olika utseenden. Resultaten slås ihop och våra singlar får gå vidare med den kandidat de klassat som mest attraktiv i flest tester. I programmet får vi också veta vad vetenskapen faktiskt säger om kärlek och attraktion – är det så att det är ett visst utseende som gäller för de flesta, eller är smaken som baken?

kärlekskoden12

Euuuw! Det luktar ladugård!

Jag älskar Henrik Fexeus så jag bänkar mig med löjligt höga förväntningar. Och redan efter en minut eller så är jag fast. Det är så fantastiskt spännande att ta sig in i människors hjärnor och se hur de blir överlistade av sig själva. Deltagarna, faktiskt både singlar och kandidater (ja, kandidaterna är ju givetvis o-tillsammans de också), bjuder ganska mycket på sig själva när de får klä på sig kroppsstrumpa och stå i motljus för att få sin gångstil bedömd, eller läsa högt i en studio och försöka ha ett normalt röstläge. Det här är verkligen intressant och det ska bli spännande att se om Henriks matchningar kan ge bättre resultat än att välja partner efter en blöt kväll på krogen.

Kärlekskoden har premiär på SVT1 ikväll klockan 21:00.

Missa inte vår tävling där du kan vinna Henrik Fexeus senaste bok Maktspelet! Gå in på Onyanserats sida på Facebook och läs hur du tävlar.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg