Senaste Kommentarer

Top Commenters

Kitchen Nightmares US – Recension

Inlägg av cpanov den 9 mars 2010 i

Recensioner TV

Fuck me.

Kitchen Nightmares UK startade på allvar Ramsays karriär. Han åkte runt till konkurshotade sunkhak och förolämpade restaurangernas kockar, ägare och inredning. På morgonen innan han skulle styra upp krogen tittade han alltid in i kameran i bar överkropp sa: ”This is the worst place I have ever seen”, satte på sig kockskjortan, likt Clark Kent tar på sig Stålmannendressen och begav sig ner i Pandemonium.

Han bråkade med den irländska ägarinnan, ifrågasatte den alkoholiserade kockens scrambled eggs och stängde stället tills han såg förändring i både matlagning och attityd.

Naturligtvis styrde Gordon alltid upp restaurangen och fick alla att laga kanonmat och syltorna blev populära restauranger igen.

En dramaturgi som funkade fantastiskt bra utan att på något sätt kännas svulstig eller spelad.

Nu har naturligtvis amerikanerna satt sina giriga tänderna i Kitchen Nightmares (inne på säsong 2) och Gordon Ramsay är argare än någonsin. Remaken är snabbproducerad, sensationslysten och kall. Den känns cynisk. För i den brittiska serien kände man att Gordon djupt därinne, bakom den hårda ytan och svordomarna brydde sig om människorna som trodde att scampi i chokladsås skulle ge dom en stjärna i Guide Michelin.

Nu är all mänsklighet och värme bortplockad och alla känslolägen ska avhandlas på 22 minuter (den brittiska var 60 minuter).

Låt mig enkelt sammanfatta den amerikanska remaken:

Gordon skäller, restaurangägaren kallar honom för en ”stuck up Brit”. Gordon skriker lite mer och ägaren säger att Gordon är en dålig kock.

Då skriker Gordon att orsaken till att syltan gått åt skogen är för att ägarens mor/bror/pappa/syster/ kusin dött och det har gjort att personen slutat bry sig om allt.

Tårar börjar rinna och restaurangägaren säger att Gordon har rätt.

Slut.

I 8 fall av 10 är detta orsaken.

Greppar Gordon då stekpannan och visar ägaren hur han enkelt och gott lagar en Osso Buco? Nej. Gordon visar istället bilder på den avlidne och personen fylls av inspiration att ta sig i kragen och får restaurangen på benen igen.

Jag hatar det.

Avstå denna remake och se istället originalet.

Där är Gordon Ramsay fortfarande headchef och inte Dr Phil i kockskjorta.

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Språkpolisen anropar…..”This is the worse…" den rätta böjningen torde vara worst…? Kan fler ord och böjningar än det berömda c-ordet….Tilläggas ska att jag inte har mycket för mig nu…

  • Joakim

    Kunde inte sagt det bättre själv Panov! Det är ju så pinsamt manusbundet i den amerikanska varianten. Reality-TV my ass!

Fler onyanserade inlägg