Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Kuromukuro – Ny animeserie på Netflix

Inlägg av Therese Wåtz den 13 juli 2016 i

TV

kuromukuro

Riktigt bra animeserier brukar vara lönlöst att kunna streama lagligt och det är en så stor uppsjö av serier där ute att man inte kan köpa varenda lovande serie i fysisk form utan att ruinera sig på kuppen. En av våra svenska streamingtjänster är dock snäppet bättre än alla andra på att plocka upp guldkorn och Netflix har nu börjat bygga upp ett bibliotek för anime som de utökar hela tiden. De två bästa serierna hittills har varit Knights of Sidonia och The seven deadly sins. Ryktet säger att de trollar efter fler serier hela tiden, så för anime-fans känns detta som tjänsten att hålla utkik på.

Det senaste tillskottet i Netflix anime-arsenal är sci fi-serien Kuromukuro (eller korv med makaroner, som vi kallar den här hemma). Serien utspelar sig i en framtid inte så långt ifrån våran, där teknologin gått fort fram sedan man funnit en artefakt i form av en jätterobot. Genom den har vi lärt oss att skapa och manövrera liknande robotar.

Jätterobotar

Jätterobotar

Vi blir inkastade i handlingen ganska fort, där vi får följa en ung flicka (Yukina) med låga framtidsambitioner och som vanligt en väldigt kort kjol. Hennes mamma är chef för FNs forskningsanläggning och verkar inte höja ögonbrynen nämnvärt när dottern listar ”Mars” som sitt framtida karriärval. Mamman själv är en tankspridd person som ofta glömmer saker och det är en kvarglömd telefon som placerar vår huvudperson på plats i händelsernas centrum.

Efter att Yukina återlämnat mammans telefon, vandrar hon omkring på forskningsanläggningen och hamnar till slut i ett rum med en stor svart kub i. Kuben ska ha hittats tillsammans med jätteroboten för 60 år sedan och ingen vet hittills vad den gör.

Plötsligt attackeras jorden av jättelika robotar med enorma svärd. Svärd, tänker ni nu, det lovar gott på blodighetsskalan. Svärdsfighter är ju ofta riktigt närgångna och grafiska i anime. Tyvärr inte dessa dock, inte en blodsdroppe så långt ögat kan nå. Nu har jag bara sett de första 3 avsnitten (av totalt 13), så vi får hoppas på en upptrappning där.

Jätterobotar med lasersvärd!

Jätterobotar med svärd!

Under attacken börjar en knapp att lysa på den svarta kuben och efter att Yukina tryckt på den öppnar sig kuben och en naken man kommer ut. I tron om att Yukina är den prinsessa han svurit att beskydda gör han nu allt för att inget ska hända henne. Han är redo för slagsmål direkt och man förstår ganska snart att han är en kämpe utav rang.

Den här serien har inte bara jätterobotar med lasersvärd, den har nakna samurajer också!

Den här serien har inte bara jätterobotar med enorma svärd, den har nakna samurajer också!

Kuromukuro är en intressant serie med en hel del komiska inslag. Tyvärr även de obligatoriska ”tutt-tafsningarna”, som japanerna prompt ska ha med i varenda produktion, men som jag själv mest blir irriterad på. Som tur är har det hittills varit ganska lugnt på den fronten (långt ifrån mängden kvinnoförnedring som man kan se i The seven deadly sins), och jag hoppas att det inte tar för stor plats senare i serien.

Serien öppnar även upp för en del sidospår och man vill verkligen veta mer om de jättelika robotarna och varför de attackerar jorden. I en tillbakablick hör vi Yukinas pappa (som nu är mysteriskt försvunnen sedan 8 år) prata om jättelika troll som vill äta upp mänskligheten, så vi får hoppas på något i stil med Attack on titan (vilket jag dock tvivlar på). Den nakna mannen, Kennosuke, visar sig vara piloten till den jättelika roboten som hittades 60 år tidigare och även om vi hittills inte sett en enda episk fightingscen, så håller vi tummarna för att det kommer att komma senare i serien.

Hela första säsongen av Kuromukuro finns på Netflix.

 

 

Skrivet av Therese Wåtz

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg