Senaste Kommentarer

Top Commenters

Din guide i mat-tv-djungeln – Del 4.

Inlägg av Embla Sue Panova den 18 maj 2013 i

TV

MAT4

Om du gillar att kolla på när folk bakar

Leila, TV4 och sjuan: Den som är helt synonym med bakning för mig är förstås Leila Lindholm. Nu gör hon ju en massa andra smarriga saker också, men när det kommer till bakverk är det ingen som slår henne på fingrarna. Allt ifrån cupcakes och grymma belgiska våfflor till salta pizza-aktiga bakverk – hennes recept är nästan alltid överlägsna alla andras. Letar jag recept på nätet och ser att Leila bjuder på ett så väljer jag det. Jag saknar dock, i TV-programmen (jag har inte specat något här eftersom hon gjort så många olika) den där lite tuffare tjejen som man fick se i början.

Top Chef Just desserts, TV8: 24 världskända kockar tävlar mot varann. Genom att baka. Jamen det är allt. Och det är underhållande!

Cake Boss, TLC: Det här är programmet som visar hur det skulle vara om en maffiaboss skulle äga ett bageri. I Cake Boss styr Buddy familjen med järnhand och accepterar inte en misslyckad maräng eller för torr sockerkaka. Bakverken som görs här är magiska och extra roligt blir det givetvis att alltihop känns som en morphning av Leila Bakar och Gudfadern.

Hela Sverige och England bakar, TV4 och Sjuan: I hela Sverige bakar man. Och även i hela England. Och i det här programmet får vi andra titta på. Det är alltid lite mera nervigt att se amatörer laga mat/baka, och här får vi se de som gör suffléer – utan att vara säker på om de ska resa sig!

Baking Mad with Eric Landlard, BBC Lifestyle: När mina homosexuella vänner var på besök och vi i bakfyllan kollade på när Eric Lanlard bakar med nervöst fnissiga kvinnor sa de: han är nästan garanterat gay. I vanliga fall skiter jag fullkomligt i vem som ligger med vem och hur, men just det här programmet handlar det om att grupper med tjejer (jag har aldrig sett med killar) ska baka och bli bedömda. När Eric Lanlard har gett dem betyg lär han dem något härligt recept. Det ligger så mycket hormoner i luften från dessa kvinnliga deltagare och om det nu är så som mina gayvänner tror är det ju en extra rolig krydda att allt detta fnissande och oooh-ande är förgäves. Eric är sjukt mysig och trevlig, bakar vad som måste smaka som himmelriket och jag skulle gärna vara med där och lära mig göra hans magnifik bakverk. Men jag håller nog med mina kompisar – mer än så kan man nog inte förvänta sig.

Om du gillar att se på när barn lagar mat:

Junior Masterchef Australia, TV8: Om jag får en unge MÅSTE den bara bli som barnen i Junior Masterchef Australia. De kan konfitra, brässera och en massa annat jag måste telefongoogla medan jag med öppen mun ser programmet. Jag kan inte fatta att man sätter ungarna framför TV:n eller kämpar med att få vara ifred i köket när man kan inkludera dem och några år senare ha personliga kockar i miniatyrformat hemma!

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg