Senaste Kommentarer

Top Commenters

Någonting har hänt med Breaking News

Inlägg av Embla Sue Panova den 23 september 2016 i

TV

breaking

Jag har tidigare skrivit om Breaking News, programmet på Kanal 5 som tar upp dagsaktuella nyheter ur ett lite annat perspektiv. Bakom skrivbordet sitter Filip och Fredrik och jag kanske minns fel, men jag tycker att något verkar har hänt med deras skärpa den här säsongen.

Jag har ju alltid varit en vän av Filip och Fredrik. Okej, i början var de kanske lite stökiga men de var också väldigt unga när de började göra tv. Det känns också så jäkla trött att tjata om det där, faktiskt. Varför ska just de behöva dras med gamla meriter, liksom? Ingen pratar ju om att Agneta Sjödin gjorde Kär och Galen? (Eller, vad det nu hette.) Hursomhelst! Med åren tycker jag att de går från klarhet till klarhet med program som Boston Tea Party (som för övrigt lyckas med det Fråga Lund inte riktigt fixar – att balansera lärande och nörderi med underhållning utan att hamna under bältet), Ska Vi Göra Slut och Trevligt Folk. Men nu är de alltså tillbaka med Breaking News och jag tycker mig skönja att de har vridit till skärpan ännu ett snäpp när de ser nyheter ur sitt eget perspektiv.

Jag ska ge ett exempel. I förra veckan rasade Pär Lernström mot att en skyltdocka på NK hade väldigt smala ben. Och man håller ju med, hetsen mot kroppar i modell större är helt vidrig. Men för den som tänker ett snäpp längre finns andra problem i detta. Och det tog Filip och Fredrik fasta på; både att riskera att istället hetsa mot smala – men framför allt problemet som finns i att (män) ska hålla på och tycka till om (kvinnors) kroppar överhuvudtaget.

Eller igår, när Filip uttalade sig lite yvigt mot Paolo Roberto och fick frågan av Fredrik om han hyste agg mot Paolo. Filip svarade: ”Njä. Eller jo, fan det gör jag. Jag tycker att han är antifeminist!”.

Tidigare i säsongen har de också stuckit ut hakan när de listat 10 sjuka saker SD-politiker har sagt, ett klipp som har gått runt nätet och tillbaka igen i flertalet varv. Det känns otroligt uppfriskande att de inte räds att vara politiskt korrekta i en tid då PK-maffia är ett ord som verkar ha goda chanser att hamna i SAOL.

Duon har ju fått en del skit, för att vara medelålders (fan vi är nog ungefär lika gamla så då hamnade man själv i facket) vita män som får göra vad de vill på tv. Och jag har sagt det förut men jag kan gärna säga det igen. Om medelålders vita män får vara i rutan enbart för att de är medelålders vita män, ja då rasar jag också. Men när det är människor som tar varje chans att tillföra något och dessutom förpackar det på ett lättsamt sätt – så att det kanske har en chans att gå in hos folk – ja, då har jag svårt att köpa den kritiken. I år vann de dessutom pris för bästa manliga programledare och det tycker jag inte kunde hamnat i bättre händer.

Så kolla in Breaking News om du inte redan gör det. Ni har ett par veckor att se ikapp, kanske redan i helgen när solen ändå ska skina (för den är man ju ganska trött på vid det här laget) och sen är de tillbaka igen på måndag – torsdag kl 22:00 på kanal 5. Ska du bara se ett nyhetsprogram om dagen är det detta.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg