Senaste Kommentarer

Top Commenters

Nedräkningen har börjat.

Inlägg av Embla Sue Panova den 7 november 2016 i

TV

america-1

Även den som säger sig vara noll intresserad av  politik borde ju sitta som på nålar inför morgondagens val i USA. Ett val som många liknat vid det man gör mellan pest och kolera. Vi på Onyanserat peppar upp med våra grymmaste tips för att vara förberedd på endera sjukdom.

Bill Maher möter Obama

bill-maher-obama
För den som är intresserad av amerikansk politik är Real Time with Bill Maher kanske redan ett stående inslag till lördagskaffet. Bill Maher är amerikansk komiker med fokus på politik och i sin egen show bjuder han in både politiker, journalister och annat löst folk för att diskutera sakfrågor. Det är vasst rappt och alla får komma till tals. Bill är för Obama men har gett honom ganska tuffa slängar av sleven genom åren men i helgen fick han en lång intervju med presidenten. Mycket sevärd och härlig.
Kolla in den i sin helhet HÄR

Real Time sänds på HBO och kan ses här på lördagmorgnarna. Det kan vara ett program väl värt att följa, särskilt om, GUD FÖRBJUDE, Trump kammar hem segern i morgon. En guldgruva för alla komiker.

I Trumpland med Filip och Fredrik

filipfredrik

Förutom att Fredrik och Filip håller valvaka hela natten (ja tack!) så har de gjort en fin dokumentär där de har besökt ett litet samhälle i Virginia, där Trump sägs vara som störst. Vi får träffa Trumps supportrar och får en inblick i vad som kan ligga bakom att väljarna tänker som de gör. Och det är som vanligt när F&F träffar vanligt folk: varmt, respektfullt och otroligt intressant.
Du ser dokumentären på Kanal 5 kl. 21:00 ikväll.

Jag älskar Donald Trump – Michael Moore i Trumpland

mooreintrumpland
Det är inte bara vår svenska duo som gör en djupdykning i hur Trumpväljarna funkar, även Michael Moore försöker förstå hur Trump kan ha tagit sig dit han är idag. I filmen Trumpland gör han ett uppträdande i den lilla amerikanska staden Wilmington. Jag hade förväntat mig en rakbladsvass kritik mot Trumpanhängare, men det blev något mycket bättre. En humorfylld granskning av hur både demokrater och republikaner funkar och förståelse för båda. Självklart med en twist kring hur mycket det finns att tjäna på att tro på tolerans och kärlek istället för hat. Mycket, mycket sevärt.
Du kan se filmen på SVT Play HÄR 


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg