Senaste Kommentarer

Top Commenters

Nya TV-serier från FOX

Inlägg av Alexander Kantsjö den 15 maj 2013 i

TV

FOX

Som TV-serienarkoman så håller jag alltid utkik efter den nya ”drogen”, den där som man bara inte får missa och det har de senaste åren blivit svårare och svårare. Inte för att det lider brist på bra varor att få tag på utan snarare tvärtom. De amerikanska TV-produktionerna har blivit större och större, bättre och bättre. Det är idag lätt för mig att säga att jag har blivit mer imponerad av flera TV-serier än filmer och det finns även fler TV-serier än filmer som jag ser fram emot.

FOX har nyligen bombat ut ganska många trailers för sina nya produktioner och hujedamej vad mycket av det som ser bra ut. Det riktigt suger TV-venen efter dessa skinande nya rusningsmedel. Jag har valt ut de fyra serier från FOXs lista som lockar mig mest.

SLEEPY HOLLOW

Sagan om Ichabod Cranes kamp mot Den Huvudlösa Ryttaren i småstaden Sleepy Hollow har berättats åtskilliga gånger på film, redan så tidigt som 1912 tog den gamla legenden steget till vita duken. Nu är det så dags för en TV-serie och man kan ganska lugnt säga att man har tagit en något annorlunda väg att gå.

Serien är skapad av Alex Kurtzman och Alberto Orci, männen bakom TV-serier och filmer som bland annat Fringe, Alias, Star Trek och Mission: Impossible III. Pilotavsnittet är regisserat av Len Wiseman som tidigare regisserat filmer som Underworld, Underworld: Revolution och remaken av Total Recall, det är oklart om han har regisserat fler avsnitt men det återstår väl att se.

ALMOST HUMAN

Att säga att J.J. Abrams har många järn i elden vore ingen direkt överdrift. Förutom att han ligger bakom biosuccéer som Star Trek, Star Trek: Into Darkness, Mission: Impossible II och Super 8, så ska han regissera Star Wars Ep VII, producera Mission: Impossible V, Portal, Half-Life och Star Trek 3 och även ha tid över till att producera en del TV-serier. Däribland Sci-Fi-serien Almost Human.

Karl Urban spelar framtidssnuten John Kennex som efter en traumatisk händelse återgår i tjänst och motvilligt tvingas jobba med androiden Dorian, en android som skapats för att vara så mänsklig som möjligt med känslor och annat tjafs. Visst känner man igen premissen men det här ser riktigt bra ut tycker jag.

RAKE

När dramakomedi görs riktigt bra så kan det vara hur jäkla bra som helst anser jag. Om blandningen av allvar och humor är välnbalanserad och gestaltas av skådespelare som har sin grund i drama men som har en komisk charm och tajming. Rake är en serie som verkar lyckas utmärkt med att följa den formeln. Att pilotavsnittet dessutom regisseras av ingen mindre än Sam Raimi, mannen som visat att han i alla fall kan balansera humor och skräck perfekt, gör det hela än mer intressant.

Rake är tydligen en remake av en australiensisk serie med samma namn som jag inte har sett och efter att ha sett trailern till den amerikanske versionen så är det heller inget jag vill se med risk för att spoila något för mig. Huvudrollen som den något degenererade och spelmissbrukande advokaten Keegan Joye spelas av den utomordentliga Greg Kinnear som vi tidigare sett i lysande dramakomedier som Livet Från Den Ljusa Sidan och Little Miss Sunshine där han tydligt bevisat att han kan genren. Det här ska ses.

ENLISTED

Under alla mina år som TV-serienarkoman så har jag alltid haft åtminstone en serie som har varit mitt ”guilty pleasure”, ni vet den där TV-serien som egentligen är ganska dålig men som av någon anledning ändå fångar in en och man kan bara inte låta bli att titta på den. Enlisted verkar vara ett praktexempel på en sådan serie, i alla fall om man ska utgå ifrån trailern. Det är raka, tydliga och ganska pubertala skämt som gäller och det osar 80-talskomedi om hela upplägget. Jag menar hur många filmer har vi inte sett från det decenniet som handlar om en grupp underdog-muppar som måste ta sig i kragen och kämpa mot en välslipad och tillsynes övermäktig fiende?

Det som ändå bådar för att det här ändå kan bli roligt på riktigt är att serien är skriven av Kevin Biegel som tidigare skrivit för två av mina favoritkomediserier Scrubs och Cougar Town. Utöver det så har serien inga andra namn att direkt stoltsera med, i alla fall inte inom mina kunskapsramar.

När någon av dessa TV-serie kommer till Sverige har jag tyvärr ingen koll på i nuläget, så det kan nog dröja innan vi får se dem här.

Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg