Senaste Kommentarer

Top Commenters

Obligatorisk tittning: Raskortet

Inlägg av Embla Sue Panova den 6 april 2014 i

TV

raskortetSVT’s dokumentär Raskortet har, tycker jag, fått alldeles för lite publicitet. Det är en 58 minuter och 30 sekunder lång dokumentär som handlar om hur afrosvenskar blivit bemötta i det vi så gärna ser som ett av världens mest demokratiska länder.

I dokumentären får vi höra verkliga historier om hur människor behandlats på grund av sin hudfärg. Det är fruktansvärt och gripande och helt odramatiskt framställt. Det här är berättelser ur människors liv, riktiga människor som lever omkring oss och har behandlats för jävligt – och det de berättar angår oss alla.

Jag skulle vilja att alla fick se Raskortet. Jag skulle vilja att alla elever på alla skolor fick höra om de här historierna, jag tror och hoppas att såna här historier kan få alla att förändras till det bättre – och har jag fel måste det nog tyvärr betyda att det är ute med mänskligheten.

Du kan se dokumentären precis när du vill via SVT Play. (Länk HÄR.)

Kom igen och offra en timme av ditt liv. Jag lovar att det kommer vara värt det.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg