Senaste Kommentarer

Top Commenters

Sandhamn – Recension

Inlägg av cpanov den 9 april 2010 i

Recensioner TV

1994

Jag har inte alltid stått bakom kameran. Jag har även försökt mig på skådespeleri. Min största framgång som skådespelare var som ”Gulan”, hiphop-ledaren ”Ricks” högra hand i Bullens antirasist-serie ”Svarta skallar och vita nätter”.

Samma år spelade jag värsting i en miniserie som sändes i Björnes magasin. Serien spelades in på Sandhamn. En idyllisk liten skärgårdsö där seglarintresserade möttes upp, beundrade varandras segel, tog en kall bira på däck och såg solen försvinna ner i det stilla vattnet.

Nu var det vinter och helt dött när vi filmade men hotellägaren sa att vi skulle komma tillbaka på sommaren för att ta del av det han kallade ”den vackraste och lugnaste plats Gustav Vasa har skapat” (jag vet, det finns ingenting i historieböckerna om Sandhamn och Vasa, men det var det han sa). Han berättade också att Dalai Lama i någon intervju sagt att Sandhamn var ett ställe han åkte till när han ville meditera (nej, jag hittar ingenting om det heller.)

2010

Fuck Lugnet! Fuck Troppan! Vi har Sandhamn!

TV3 har gjort en realitysåpa om Sandhamn. Upplägget är klassiskt. Vi får följa ett gäng människor under några sommarveckor på den numera fullt-ös-medvetslös ön. Castingen är till skillnad från Anna Anka söker assistent mycket lyckad.

”DJ Hångel” lägger på en fet 12:a och crankar upp volymen. Hela Sandhamn skakar. Hans smeknamn fick han när han var bartender på Kos (no shit) och tävlade med sin kollega om vem som kunde hångla upp mest bargäster. DJ Hångel vann med 19-7.

”Live fast, die young” skriker han och tar en klunk av ölen.

Johan har lånat pappas båt och tagit med ett gäng polare för att: ”göra en riktig jävla brakfylla av hela helgen”.

Björne bossar över Sandhamns båtverkstad. Han orkar aldrig prata till punkt utan börjar sina meningar för att sedan skaka på huvudet och säga ”ja, ni fattar”.

Elvy och Adam (mor och son) driver Strindbergsgården. Här har diverse kändisar tillbringat sina middagar. Adam är lite av en skämtare och drar vitsar som ”När Magnus Uggla var här mådde han inte illa” och ”Sylvester Stallone var här en gång. Tur att inte Dolph var här då. Det hade blivit bråk. Dom är fiender”. Elvy har en jättekonstig dialekt.

Ja, ni hör. Kan det bli bättre? Nej. Äntligen har Sverige fått sig ett eget ”Ocensurerat”. Visst det är lite tillrättalagt. Det är lite gullegull á la ”Ensam Mamma Söker” men man kan ju inte få allt.

Frågan är vad Dalai Lama tycker om Sandhamn nu för tiden. För det är definitivt inget ställe för meditation längre.

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg