Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

SVT Retro: Irriterande hits

Inlägg av Embla Sue Panova den 25 juli 2014 i

TV

retro4

Så har det äntligen blivit dags att få frossa i nostalgi-skam! I dagens Retro listar nämligen Jens Von Reis de mest irriterande hitsen och tar sig ett snack med både talangscouterna och de bortglömda stjärnor som gjorde låtarna vi aldrig glömmer. (Hur vi än försöker.) Det här blir en nostalgitripp du inte vill missa!

Jag har alltid tyckt att jag har bra musiksmak. Jag vet, det är precis som med humorn eller sexet – alla tycker att de är bra. Men jag har, sedan jag växter upp lite skapligt i alla fall, aldrig lyssnat på menlöst radioskval med dumma refränger utan kanske hittat lite smalare musik (även om jag har nada på en sådan som Andres Lokko). Jag skulle till och med vilja påstå att jag har noll koll på listhits, sitter exempelvis på supertrumfet att jag inte ens hört den där Boten Anna. Men redan 30 sekunder in i dagens Retro hittade jag byxorna någonstans vid fotknölarna: jag både kände igen – och har gillat en del av dessa monsterhits. Ni vet sådana som en stjärna bara behöver EN av för att kunna dra sig tillbaka och skaffa en pianoformad pool och två kuperade dobermans.

Vi får åter stifta bekantskap med megahits som Cotton Eye Joe, My Heart Will Go On, Wannabe, Putting On the Ritz och Tubthumping (som jag för övrigt inte har något emot att sätta på när klockan är 2 och jag försöker få en fest att eskalera). För att inte tala om Right Said Freds I’m Too Sexy som jag då tyckte var töntig – men nu fattar var briljans!

Förutom en massa underbara återblickar på låtarna ingen ville kännas vid, men som ändå av någon anledning sålde i miljoner får vi bland annat träffa Aquas Søren, bröderna i Right Said Fred samt Rednex Annika. Programmet avslutas också med en genomgång av vad de gör nuförtiden, till tonerna av Make Your Own Kind of Music – och jag blir faktiskt lite rörd. Kanske är det värmen som gör mig helt moody, eller så kanske det kan vara den där känslan av att man kanske ska skita i vad folk tycker just där och då – är man sig själv och gör det man tror på kommer man åtminstone aldrig att bli bortglömd.

Nästa vecka handlar Retro om Tom’s Diner, som knyter ihop till exempel både Seinfeld och Susanne Vegas hit Luca. Jag avlutar som dagens Retro, med Mama Cass och en härlig känsla i kroppen.

Retro ser du i kväll på SVT1 klockan 21:00.

 

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg