Senaste Kommentarer

Top Commenters

Gårdagens TV-bonanza!

Inlägg av Embla Sue Panova den 9 januari 2013 i

TV

Igår var det meningen att jag skulle se del 2 av den fantastiska serien Appropriate Adult (den kan jag berätta mer om längre ner sen) men fastnade för en gångs skull i en massa bra vanlig tv. För det mesta tycker jag att man kan ha 100 kanaler och ändå inte hitta nåt att se, så det här var lite av en överraskning. Tänkte lotsa er igenom tablån såhär i efterhand för att ni ska veta vad ni ska hålla ögonen öppna för.

Ok, kvällen började såklart lika svennigt hos oss som hos alla andra: med Tv 4 och Mästerkockarna. Jag vet inte vad det är, men jag älskar fortfarande att se på när folk lagar mat på TV. Inte någon chock på underhållningsnivån, dock. Jag visste vad jag skulle få – och fick det. Lite som att äta en rulle Marabou mjölkchoklad. Efter Per Morberg med kompisar: en inte heller otippad underhållning när vi satte på Bill Mahers besök hos Jay Leno. Bill Maher, för er som inte vet det, är en briljant komiker som även håller i talkshowen Real Time. Fokuset är alltid politik och sällan har det varit så intressant och underhållande att sätta sig in i vad som sker på ”politik utrikes”-sidorna. Kolla in klippet och skriv in den 18:e i kalendern, för då börjar programmet sändas igen efter juluppehållet. (Programmet sänds på HBO.)

När det så var dags att sätta på slutet av serien råkade vi hamna på Treans nya komedisatsning The New Normal. Där får vi träffa ett homosexuellt par som är sugna på att skaffa barn. De hittar en surrogatmamma som går med på att föda deras barn för att kunna utbilda sig till advokat och ge sin dotter ett bättre liv. Det här är egentligen vad man skulle kunna kalla plats-för-skratt-komedi, ni vet när skämten serveras med jämna mellanrum och man förväntas skratta. Man skulle också kunna tänka sig att hela grejen med att skildra homosexuella kan bli lite för ”amerikaniserat” med schabloner om hur härligt tossiga de där bögarna är, men The New Normal lyckas faktiskt balansera upp både skämt och förväntningar så man tryggt lutar sig tillbaka utan att leta fel eller reta sig. Seriestart igår alltså, då piloten sändes. Kolla gärna in den om ni sitter sysslolösa framför tv’n nästa tisdag.

Efter The New Normal bjöd Trean på ytterligare en seriestart: The Mindy Project, där vi får träffa läkaren Mindy som har konsumerat alldeles för mycket romantiska komedier och hela tiden blir besviken när livet inte lever upp till filmens magi. En ytligt roande serie, lite lagom att vila ögonen på, med en liten ond blick till några för många skämt om hennes vikt. Det hade varit kul att se en kurvig tjej gestaltas utan att vikten ska nämnas alls. Det här att männen är centralt i hennes liv och lycka skulle man förstås vilja kommentera, men eftersom serien baseras på att hon är singel runt 30 och vill träffa nån vore det kanske som att klaga på att Morden i Midsomer innehåller för mycket död – det är liksom grejen.

Okej, NU skulle vi väl ändå sätta på serien? Nix! En snabb zapp till BBC Entertainment och jävla roliga Alan Carr satte förstås käppar i hjulet. Igår sändes julspecialen, med besök av nån pojkband jag inte känner till, David Williams (den långa i Little Brittain) och Alans favoritobjekt att imitera, Dragons Den’s Hilary Devay (ni vet hon med axelvaddarna). Och jag får återigen känslan av att med en ”intervju” som täckmantel få chans att dricka kopiösa mängder sliskig sprit ihop med honom någon gång i livet. Har du ännu inte upptäckt extremt sköna och roliga Alan – gör genast det!

Så 23:30 slutade Chatty Man och vi sket i att se briljanta The Thick of It (bara för att vi redan har den på DVD) och började äntligen se slutet på serien som jag längtat att se mesta delen av gårdagen. Vi pallade en kvart och sen började ögonlocken bli svåra att styra. Ikväll blir det ett nytt försök.

Nu till serien jag väntat så länge på att få se, då. Appropriate Adult baseras på en sann historia om seriemördaren Fred West som härjade i England på 80-talet med hela trädgården full av nedgrävda lik. I rollen som ”gode man” ser vi Emily Watson och den misstänkt klentänkte mördaren spelas av The Wire-stjärnan Dominic West. Serien är på två delar, vilket är lite lagom att tugga i sig en kväll – om man nu inte blir distraherad av annat förstås!


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg