Senaste Kommentarer

Top Commenters

TV-klubben: Äkta Människor, säsong 2 avsnitt 9.

Inlägg av Embla Sue Panova den 28 januari 2014 i

TV TV-Klubben

äktaNu har vi kommit till näst sista avsnittet av Äkta Människor (SVT) och det börjar bli jäkligt spännande. Har du inte sett och är rädd för att få handlingen avslöjad skulle jag sluta läsa nu.

EMBLA: Jag har ju gillat serien från start, både säsong 1 men särskilt säsong 2 som jag tycker är liksom ett koncentrat av vad som var bra i första säsongen. Nu när det börjar dra ihop sig till säsongsavslutning blir det liksom bara värre och värre. Jonas beteende kring att ha hittat koden och planera sin egen död är så genial att jag kunnat se ett avsnitt om bara honom. När han vill ha en sista måltid och kastas mellan att snart ha nått sitt mål men vara nervös/otålig – så jävla mänskligt och bra spelat. Även scenen där Silas ska skjuta honom – där är de båda helt fenomenala!

EDUARDO: Galet, näst sista redan nu? Ja absolut, nu när de mindre väl fungerade karaktärerna sållats bort så är säsong 2 verkligen top notch. Det är så mycket lösa trådar nu som måste sättas ihop i sista avsnittet så det måste vara utom alla tvivel att det kommer en säsong 3? Ricks Che Guevarakamp på Hub Battle Land, Florentines kamp för sitt barn, Jonas i ren hubbotform – otroligt spännande just nu. Sen tycker jag att Äkta Ungdom-partiet hamnat lite i skymundan men det verkar vara på gång nu med.  Detta avsnitts bästa replik – ”Hur stavas Marängsviss?” där log jag stort.

EMBLA: Jag hade inte ens tänkt på Äkta Ungdom, helt upptagen av allt annat som hände. Men man kan ju gissa att allting knyts ihop om en vecka. Ha! javisst och svaret ”som det låter”… jag var tvungen att tänka hur man nu säger. Jonas och Silas relation har verkligen utvecklats och jag gillar att se dem. Samma med Florentine och Claes, det är så fint att man till och med blir lite rörd i soffan (eller så är det för att jag alltid är bakiskänslig på söndagarna).

Men nu är det många som är bra vidriga nu alltså. Bea, givetvis, det är ju stående. Men Douglas exfru Petra är ju sån ärkebitch (Hanna Ahlström!) så jag blir nästan galen och även gamle advokaten Magnus (Genialt och subtilt spelat av Niklas Jarneheim) som kom och hotade Claes – det är ju nästan som att läsa kommentatorsfälten på nätet så frustrerad blir man!

EDUARDO: Ja Silas ja. Hans karaktär tillsammans med Odi tycker jag blivit mycket starkare , inte så mycket drama men ändå starkt på något sätt som lever sina egna små liv ute på Hub Battle Land.

Nä, det är nog inte bara du utan det är en fin relation mellan Claes och Florentine men jag tror jag tycker Claes är en sån bra karaktär överlag att jag skulle gilla honom i alla situationer. På tal om Florentine så tycker jag verkligen hon gör en av de allra bästa rollerna eftersom hon, mer än någon annan hubot, försöker vara människa vilket kräver ett extremt finlir i karaktären så det inte vickar över för mycket åt något håll och det tycker jag verkligen hon lyckas bra med. Jag hoppas på ett dubbelavsnitt som säsongsavslutningen (även om jag inte tror på det själv) för det går inte ihop i min begreppsvärld att alla trådar kan knytas ihop i ett vanligt avsnitt. Eller så lämnas några öppna för nästa säsong.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Tobias Andersson

    En av dom bästa svenska tvprodutionerna någonsin!!!
    Jag sitter som förhäxad varje söndag.Oerhört bra karaktärer och en nedtonad omgivning som känns både retro och futuristisk på en gång.
    Måns Nathanaelson och Leffe Andre är ju så nerviga och på rätt sida överspel hela tiden.Överlag bra skådepeleri,men dessa två är ju otroligt coola!!!

    Det bara måste bli en säsong till,det går ju knappt att få ihop allt annars,eller…

Fler onyanserade inlägg