Senaste Kommentarer

Top Commenters

Secrets and Lies – Australiensisk miniserie

Inlägg av cpanov den 14 april 2014 i

TV

secretsandliesIkväll klockan 21:55 börjar SVT1 visa en australisk miniserie på 6 delar som kan vara värd att kolla in.

Den mördade fyraåringen Thom bodde med sin ensamstående mamma Jess på samma gata som Ben. Och trots att polisen inte hittar några omedelbara bevis blir Ben snabbt deras huvudmisstänkte. Ben får finna sig att bli övervakad av polisen, förföljd av journalister och att grannarna vänder sig bort från honom. Dessutom knakar äktenskapet med Christy i fogarna och deras äldsta dotter trakasseras på sociala medier. Ben ser ingen annan utväg än att försöka rentvå sig själv. Men är han oskyldig?

Onyanserat har sett hela rasket och diskuterar om det är värt att se eller ej.

Embla: Det börjar ju sjukt bra! Alltså sådär så jag inte vill lägga mig utan bara streckplöja hela alltet. Och det fortsätter absolut bra, jag tycker serien håller ända till slutet. Men det är lite småsaker som stör på vägen. Det är som om ju mer man lär känna karaktärerna och bli ett med handlingen, desto mer upptäcker man småbrister, som hur den lilla tjejen i familjen spelar. Sådär typiskt barnskådis som nästan är bra. Men bara nästan. Det strösslas med lite orosmoment på vägen och en del karaktärer är lite väl endimensionella också kan jag tycka. Brorsan i båthuset till exempel (som för övrigt är en Russell Brand-kopia av guds nåde). Men på det stora hela, och om man är beredd på att en serie som egentligen är gjord för att vara 6-delad inte kommer kunna hålla exakt samma go hela tiden tycker jag det är mer än bara sevärt. Eller vad tycker du?

Christopher: Ja, det är bara och nicka och hålla med allt du just skrivit Embla. Familjens lilla dotter är rent av usel i vissa lägen. Men jag skiter i henne nu, jag kan bara säga att början är fantastiskt bra. Det är ös, det är drama och det är lite Agatha Christie. Huvudrollsinnehavaren är sådär härligt pressad som storebrorsan i Prison break och det är aldrig fel. Min första känsla av serien är ändå – det här blir bra, trots skådespelarbrister och lite väl många hål i manus. Och Australien? Har du sett mycket från Australien?

Embla: Jag har sett en hel del australiensiska serier och tycker att det för det mesta håller måttet riktigt bra, men i nästan varje fall är det något som blir lite, lite tweekat. Det är liksom varken brittiskt eller amerikanskt och det kan vara lite svårt att sätta på kartan på något vis. Jag kan inte förklara bättre än då, produktionerna är det inget fel på och inte skådespeleriet heller som regel. Ändå blir det ofta lite nära men ingen cigarr. Sällan något oförlåtligt, dock. Hur känner du för handlingen, utan att förstöra för läsarna. Det är ju barnmord, vilket på ett sätt är sjukt enkelt (alla blir engagerade lätt) och samtidigt lite svårt.

Christopher: Barnmord ja. Det är klart att det engagerar. Och framförallt när ungen är så satans söt. Man har slängt in mycket, och i mitt tycke för många ”vi-minns-ungen-bilder”, vilket egentligen är onödigt, då det enda vi egentligen vill veta är vem är mördaren och leka deckare i soffan. Handlingen håller sådär som jag tidigare sagt, men det blir ju aldrig tråkigt tycker jag. Och det måste ju vara ett bra tecken. Man kan hårdra det och säga att Secrets and lies är som en Big Mac och company, väldigt trevligt och gott för stunden och efter några timmar inser man att det inte var så supergott. Men när jag satte tänderna i så var det riktigt gott. Vad säger du Embla, är det en serie du kommer rekommendera?

Embla: Haha! Ja det var en ganska bra liknelse. Man kan väl säga såhär: om man ser extremt mycket film och serier kommer den här ändå att funka som en bra och spännande serie som man verkligen vill se klart. Men ska man bara se en enda miniserie i år tycker jag nog att det finns bättre. En sista fråga: det här hindrar väl inte att man ändå tar en burgare va?

Christopher: Absolut inte.

betyg3_5


Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg