Senaste Kommentarer

Top Commenters

TV-klubben: True Blood. Säsong 7, avsnitt 7.

Inlägg av Embla Sue Panova den 5 augusti 2014 i

TV TV-Klubben

trueblood

TV-klubben struntar i både sol och åska och tutar på som vanligt. Idag är Embla tillbaka i leken, men vårt True Blood-proffs Martin har fått åka på ledighet. Det betyder att veckans spoilers serveras av Ingrid och Embla. Nu kör vi!

Eh, sa vi att det blir spoilers? Det blir det.

EMBLA: Ja, förra avsnittet bjöd ju på en hel del nya vändningar och förväntningarna på nummer 7 var ju således inte särskilt låga. Och det börjar ju stenhårt med att Eric lackar ur på Sarahs botade syster och pålar henne rakt i hjärtat – en ganska hård start. Alltså, jag skulle kunna se en spin off-serie med bara Eric och Pam, särskilt om de har republikanoutfiten!

INGRID: Ja, lätt. En fantastisk look på dem, som går så på tvärs med vilka de är. Och sällan har de varit ett sånt grymt radarpar som just nu, när så mycket står på spel!

Sarah har ju flytt iväg och söker sig till sin gamla kyrka, där hon och exmaken Steve Newlin drev sitt korståg mot vampyrer, och får massa syner där hon ser alla sina före detta män/älskare som verkar fajtas om vilket hennes öde egentligen är. Och själv försöker hon se sig som någon slags Messias  – eftersom det är hon som är motgiftet. Men jag undrar hur hon har tänkt sig att detta ska manifesteras? Ser hon framför sig att vampyrer ska tillbe henne och sen belönas med att dricka hennes blod, eller vad? Fat chance, liksom.

EMBLA: Jag undrar också hur det kommer gå till. Men Pam har ju i alla fall koll på att hon ÄR antiviruset, så de inte missar den lilla detaljen. Sjukt spännande är det i alla fall. Det för ju tankarna till vilka som kan räddas och det i sin tur för åtminstone mina tankar till tråk-Bill och tråk-Sookie som låg lite i sista avsnittet. Vad tänker du om det?

bill

INGRID: Ja, det där såg man ju komma, inte minst sen förra avsnittet. Men nu känns det ju verkligen som att Bill kommer stryka med – supperdepp-stämning är det – och eftersom sjukdomen utvecklas mycket snabbare på honom av någon anledning så börjar väl tiden rinna ut där. Och Eric och Pam vet ju inte ens att Bill är sjuk, så de tänker ju inte på att höra av sig till honom för att förklara det här med att Sarah har/är motgiftet. Hmm, nu när jag tänker på det, varför hör de inte av sig till resten av gänget som är på deras sida nu när de fått reda på detta? De behöver väl hjälp för att hitta Sarah. Men det är väl det här med Erics kontrollbehov…

EMBLA: Ja det har du rätt i! Lite osolidariskt sådär. Men Eric kanske är mer sugen på hämnd än att hitta motgift. Apropå hämnd: vad är grejen med Violet som numera upplåter sexhotell? Att det var skit på gång visste man ju och det blev ju nu bekräftat, men varför?

INGRID: Undrar också.  Hon lockade till sig Adelyn och Wade med löfte om att hon hade ett ställe där de kunde vara i fred, spelar supersnälla kompisen, och sen slutar det hela med typ våldtäkt?? Fattar inte riktigt hur detta ska vara en hämnd på Jason – för det vore ju det logiska, att hon vill hämnas på honom. Nu när Jessica känner att Adelyn är i fara, eftersom de delat blod, så lär hon väl försöka komma till räddning, och – vänta lite – nu när jag skriver detta går det upp för mig, det är såklart detta som är planen! Att locka dit Jessica för att få till världens fajt med henne!

EMBLA: Jamen såklart! Det märks ju att du och jag inte skulle platsa i Melrose Place, Ingrid. Förmågan att manipulera verkar lika med noll!

INGRID: För övrigt är ju Hoyt tillbaka till stan, för att ta hand om sin döda mamma. Och med sig har han sin heta flickvän, som Jason genast blir helt hooked på. Jason som Hoyt ju inte längre vet att han egentligen känner, eftersom han tvingade Jessica att glamma honom i förra säsongen…  Men okej att Jason uppenbarligen har ett STORT libido, nån gång kan han väl träffa en tjej utan att bli pilsk? Jason är i och för sig en favorit för mig ändå, men tycker de kunde kastat just den trötta händelseutvecklingen.

EMBLA: Ja hans karaktär är verkligen blek på det sättet. Sådär sjukt styrk av hormoner så man blir trött av att se honom. Vore det inte för att jag verkligen gillar Hoyt skulle jag bry mig nada om Jason, men nu hoppas jag han tar en kalldusch. Alternativt förstås att Hoyt får sin hämnd. Kanske är hans kärlek till Jessica så stark att han minns allt när han får se henne? *plats för fiolspel*

Lite trögt framåt gick det allt med Tara-grejen, va? Hade hoppats  på något mäktigare, eller vad säger du?

INGRID: Ja det hände väl ingenting med den storyn i detta avsnitt? Och var var Lafayette? Hallå, jag vill se honom i alla avsnitt! Hela det här avsnittet var faktiskt lite segt – tyckte till och med jag, och då kan jag bara gissa att du också tyckte det? Förra avsnittet var ju så jävla fett, här kom vi inte så väldans mycket framåt i handlingen ändå.

EMBLA: Ja, du gissar mig rätt, Ingo. Jag tyckte det var väldigt långsamt stundtals. Jag fick ju kolla ikapp, så för mig rörs avsnitten ihop lite men helt klart är ju att det är lite jenka-dans överlag i True Blood nu, man tror att det är på gång och sen är det tråkiga återblickar eller utdragna scener som gäller. Däremot hypade du ju soullåten som avslutade förra avsnittet, och då kan jag inte låta bli att kommentera hur glad jag blev när en av mina husgudar Roy Orbison fick skvala i radion i detta avsnitt. Ibland blir man glad för det lilla.

INGRID: Ja, musikläggningen är ju över lag något att bli glad över när det gäller True Blood, slår sällan fel!

I övrigt tycker jag det var en allmän känsla av att folk börjat fundera seriöst på hur fucked up livet i Bon Temps egentligen är. Sams flickvän sa det ju redan i förra avsnittet och Sam funderar nu på hur det egentligen skulle bli om han flyttade, Arlene uttryckte också en slags känsla av hopplöshet, och när Andy och Holly åkte till sjöhuset i Oklahoma för att leta efter Adelyn och Wade blev Andy helt rörd av synen av den fridfulla sjön. Som att han bara ville lämna allt och söka sig till en lugnare plats. Åter igen denna uppbrottsstämning i sista säsongen av True Blood alltså!

 

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg