Senaste Kommentarer

Top Commenters

TV-klubben: True Blood, säsong 7 avsnitt 8

Inlägg av Embla Sue Panova den 12 augusti 2014 i

TV TV-Klubben

trueblood

Vi är nu ett avsnitt från det allra sista avsnittet av True Bloods historia och TV-klubben dissekerar som vanligt veckans avsnitt. Att säga att det börjar dra ihop sig är en underdrift och vi kommer i vanlig ordning strössla med spoilers och allt det där ni vet. Den här veckan har vår True Blood-expert Martin åkt till Edinburgh för att köpa kilt (true story) så ni får helt enkelt nöja er med Embla och Ingrid. Men det gör ni ju såklart. Nu kör vi!

EMBLA: Okej, inledningsscenen är ju helt asgrym. Att se Eric hat-dricka blod från Sarah Newlin och sen bokstavligen se hur styrkan kommer tillbaka till honom är så mäktigt att jag nästan ryser! Man vet att det kommer bli åka av i resten av avsnittet. Och blir det så, tycker du, Ingrid?

INGRID: Ja, det blev väl lite både och, kan man säga. För hooray! Eric är botad!, men efter den scenen blev det ju lite snark igen med Bill och Sookie – som tur är inga tillbakablickar till Bills gamla liv i alla fall  – och sen blev det ju en lite trist upplösning på Tara-historien. Den tillbakablicken till hennes barndom, och hennes våldsamma pappa, hade kunnat ha mer betydelse om den visats tidigare i serien tänker jag, för att lite förklara varför Lettie Mae blev som hon blev och så, men nu blev det mest en besvikelse, eller vad säger du?

EMBLA: Jag tänkte att jag inte bryr mig ett skit. Nu vill jag liksom se hämnd och fajt, blod och drama. Jag behöver inget som helst closure på den historien. Väldigt antiklimatiskt när vi spånat i att hon egentligen inte är död alternativt lever i någon slags parallell värld. Snark. Sedan fick ju Jason eld i arslet och åkte till Violet för att rädda Jessica. Tankar på det då Ingo?

INGRID: Ja det såg man ju komma, men frågan var ju hur upplösningen skulle bli. Och det blev ju inte den där stora fajten mellan Violet och Jessica som vi förutspådde, det var ju easy peasy för Violet att bara tillfångata Jess,  istället blev det Hoyt som fick komma som räddaren i nöden. Och vips, blev Jessica alldeles svärmig för honom igen….. Men näe, jag tycker Hoyt är rätt trökig. Och jag fattade inte riktigt hur Jess och Jason efter det där fina samtalet i bilen kom fram till att de bara skulle vara vänner?

true blood jessica hoyt

The boy is back in town

EMBLA: Alltså, jag trodde ju det skulle kunna vara en av de där större fajterna nu (sa jag att jag vill se BLOD?). Men shit vilket antiklimax! Hon började köra lite dramatiskt tal och fick en kula i sig efter andra meningen. Det påminner om den där scenen i Indiana Jones när hans motståndare kör värsta knivuppvisningen (eller vad det nu är) och Indiana tar upp pickan. Vad finns det för något kvar att ta upp i nästa avsnitt liksom? Ska tråkiga Bill dö eller ej och hur ska Eric och Pam (i min önskedröm) kunna dominera och få en egen spinoff-serie. Det är väl tutti nu eller? Sarah sitter ju där hon sitter och jag skiter ärligt talat i om Sookie eller Bill blir botade, vad som hände med Lafayettes kärlekshistoria känns ju knappast superintressant längre.. Ah, jag vet inte. Ingo. Vad tänker du?

INGRID:  Håller med om att det är dåligt upplagt för ett mäktigt slut på serien nu! Och det är ju jäkligt synd, det kändes ju som det var nåt på gång där ett tag. Jag är väl mer intresserad av alla kring-karaktärer än vad du är gissar jag, men där var det också lite trist i det här avsnittet, när inget gick framåt. Sam var inte ens med och Lafayette och James vara bara typ statister. Och varför sa Bill nej till Sarahs blod när han till slut fick tillgång till det? Ska han va nån slags drama queen nu eller? Har du nån teori om varför han gjorde så?

EMBLA: Inte den blekaste! Man undrar: försöker han vara emo eller har han någon annan plan? Kanske vill han få dö nu efter att ha promenerat så mycket på memory lane?

Ja alltså, jag gillar väldigt få av karaktärerna. Eller såhär: jag gillar dem mindre och mindre. Sam och hans gravida fru struntar jag liksom blankt i nu och det var ju ändå en karaktär som man brydde sig om, till exempel i säsongen med den störda brorsan osv. Det känns som om hela Bon Temps håller andan, ingen gör nåt normalt som i tidigare säsonger när de jobbat på Sams bar etc. Det verkar som om alla går runt och väntar på att säsongen ska sluta även där. Du och Martin har ju varit lite nådigare än vad jag varit, men såhär i elfte timmen: hur illa skulle det vara om man missade allra sista avsnittet? Inte så jävla känner jag.

INGRID: Sams bar har väl tagits över av Arlene när han blev borgmästare, men att den knappt har några kunder efter den där vampyrattacken gör ju verkligen sitt till den där känslan av att stan håller andan i väntan på slutet, som du säger. Är det inte lite märkligt överhuvudtaget att man inte ser några av de andra invånarna längre? Alla rykte ju uppenbarligen inte med i den stora sammandrabbningen, och var är alla som var på festen hos Sookie till exempel? Nej nu saknar jag den där känslan av vardagstillvaro som alltid har ramat in allt det sjuka och skruvade som hänt i Bon Temps. Det som verkade så lovande i början av den här säsongen har försvunnit, jag hoppas att det kan ta sig igen de sista avsnitten. Men det är ju frågan alltså.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg