Senaste Kommentarer

Top Commenters

Ubåtsfallet – en dokumentär om dådet mot Kim Wall

Inlägg av Embla Sue Panova den 8 mars 2018 i

TV

Idag, på självaste kvinnodagen, startar rättegången mot Peter Madsen som står anklagad för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall i sin ubåt i augusti 2017. Ingen har väl undgått att läsa om det här fruktansvärda fallet, men nu finns en dansk dokumentär i två delar som summerar allt som hänt fram till rättegången. 

Jag vet egentligen inte riktigt vad mer jag ska skriva än: se den här dokumentären. Utan att gotta sig i detaljer eller på annat sätt försöka få tittare genom att dra på med oväsentligt innehåll, för gudarna ska veta att det skulle ha gått, lyckas dokumentären ge en tydlig bild av fallet, insikt i polisens arbete och inblick i vilka både Peter och Kim var.

Jag vet inte om det finns en ironi i att det är idag, på internationella kvinnodagen, som rättegången inleds eller om det finns någon slags power att se i det hela. Men det jag har lärt känna av Kim Wall genom tidningar och den här dokumentären är att hon var en stark kvinna som inte lät sig begränsas. Och jag hoppas att den här makabra historien, även om den innebar slutet för Kim, får sin lösning och hon får upprättelse. Och då är väl den här dagen en bra dag att börja på.

Första delen av Ubåtsfallet sändes på Kanal 5 den 4 mars – den finns att se på DPlay HÄR. Andra delen ser du den 11 mars.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg