Senaste Kommentarer

Top Commenters

Våra Vänners Liv- Recension

Inlägg av Leiyah Rose Lindén den 10 november 2010 i

TV

Vuxna män gör saker tillsammans

Jag hyser ju som bekant ingen större tilltro till den svenska icke-dokumentära filmindustrin. Jag ogillar överhuvudtaget svenskproducerat drama, och finns det något jag hatar mer än något annat så är det romantiska komedier. Därför är det intressant att jag med jämna mellanrum blir castad för provspelning för just dem. Jag tackar alltid nej.

När jag under en sällsynt paus i studierna, kom hem måndagen den åttonde november och slog på ”Våra Vänners Liv”, var jag ytterst övertygad om att jag skulle hata det jag såg.
Jag hade helt fel.

Det som mötte mig var en blandning mellan ”Livet från den ljusa sidan” och ”Hello lonesome”, på svenska. Helt jävla briljant. Jag som ÄLSKAR allt som har med bromance att göra har ju absolut fått vatten på min kvarn. Jag får dessutom via denna eminenta serie en fiktiv inblick i hur resten av vår redaktion lever;  jag vill väldigt gärna tänka mig att det är sådär män umgås. Jag vill väldigt gärna tro att Alex, Måns, Panov och Christian älskar varandra lika mycket som Pontus, Mats, Olle och David. Jag hoppas för deras skull att det ligger lite sanningshalt i ”Våra vänners liv” för det är en otroligt varm serie som fullständigt har golvat mig. Samspelet mellan Erik Johansson och Marie Richardson (som för övrigt ska ha en eloge enbart för att hon för en gångs skull inte medverkar i en snutfilm) är så sensuellt och fantastiskt att jag blir alldeles till mig i trosorna. Det är så bra att jag rodnar.
Heja Marie!

Scenografin är även den helt underbar, replikskiftet och kameraarbetet likaså. Även om skådespelarinsatserna är minst sagt ojämna så funkar det även där. Fast, jag undrar lite över om Jacob Ericksson alltid kommer få spela olika varianter av sin roll i ”Cleo”, även om det är Gustav Hammarsten som i denna serie som får axla det tyngsta egot.

Våra vänners liv visas på SVT måndagar 21.00 och i svtplay.

Skrivet av Leiyah Rose Lindén

Är ökänd för sin totala oförmåga att underordna sig sociala strukturer, men är i övrigt förtjusande. Student på Estetikprogrammet vid Södertörns Högskola där hon försöker få in lite mer hiphop. Föredrar dokumentärer men är ruskigt svag för independentfilm.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg