Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Extramaterial

Assassin’s Creed Unity

ac51

Med en ny titel och dessutom en film på gång med Michael Fassbender i huvudrollen så är det dags att vi pratar om Assassin’s Creed. Denna mästerliga spelserie som visserligen hade ett rejält bottennapp i tredje delen men trots detta reste sig likt fågel Fenix och åter nådde skyhöga höjder (i dubbel bemärkelse) när man flyttade hela storyn från antika storstäder med sina politiska intriger till äventyr i Karibiska sjön. Att sänka stora piratskepp och leta nedgrävda skattkistor har sällan varit så underhållande som i förra årets höjdarlir Black Flag.

Men vad är det då som gör den här franchisen så framgångsrik. Hur har man kunnat köra på med samma koncept under alla dessa år? Det är ju egentligen bara miljöerna som skiljer titlarna år om man nu skall hårdra det. Visst, det är klart att det är olika vapen och olika uppdrag men grundstrukturen är densamma. Det finns ett enkelt svar och ett lite svårare. Det är givetvis ascoolt att vara assassin eller lönnmördare! Visst älskar man hur smidigt karaktären, likt en slug djungelkatt klättrar upp för väggar, tak, master, torn, kyrkor, ja det mesta faktiskt för att slutligen kunna sitta där uppe på en pytteliten avsats och från svindlande höjder spana ut över en magnifikt återskapad stad med till synes oändlig detaljrikedom. Att man sedan kan hoppa ner från nämnda avsats bara för att, utan ge ifrån sig ett ljud sätta kniven i strupen på en intet ont anande fiende gör ju att man jublar inombords. Det är den enkla förklaringen. Den lite mer svåra är väl att det är svårt att värja sig mot de vackra miljöerna, de välskrivna och väl underbyggda berättelserna som täcker in allt från religiösa artefakter till jordens undergång. Du kan strida bredvid George Washington för att hjälpa Amerika att vinna sin frihet. Nästa år är du i renässansens Italien och hänger med societeten. Jag kan spendera timmar bara åt att gå omkring och insupa atmosfären. Att utforska hela denna enorma digitala värld är tidskrävande men ack så belönande.

ac52
En av nyheterna är en s.k. ”stealth button” för att enklare kunna smyga sig på sina fiender

Nu är det alltså dags för hämnaren i huvan att ta tag i samhällets orättvisor igen och den här gången förflyttar vi oss till Paris där den franska revolutionen står för dörren. Den unge Arno hamnar mitt i de diaboliska planer som skall avgöra Frankrikes öde. Nu är inte jag typen som slår vad men jag sätter mina tillgångar och vitala organ på att de där skuggliknande figurerna i den dödligt snygga trailern har någon slags koppling till Illuminati. Någon som vågar sätta emot?

Här är de färska trailers och det exklusiva gameplaymaterial som släpptes i natt. Observera att länken innehåller en playlist med totalt 7 st olika filmer.

Tyvärr får vi vänta tills den 28 oktober innan vi vet om spelet lever upp till förväntningarna som de här godbitarna bygger upp. Enligt Ubisoft kommer titeln att släppas till alla plattformar (PS4, Xbox One och PC) samtidigt.

Vive la révolution!

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."