Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Extramaterial

Captain Roo Roo’s Lullaby dream adventure – Ett lugnt och stillsamt spel

captain2

Vi på Onyanserat tar oss ibland an andra mediaformer än film och TV. Det kan vara konserter, böcker eller annat som vi tycker att vi vill skriva om. Idag har jag valt att skriva om en app som riktar sig till barn. Appen heter Captain Roo Roo’s Lullaby Dream Adventure. Jag valde att skriva om den då den är ganska speciell. Den är inte det vanliga skrikiga och färgsprakande som de flesta förknippar med barn-appar. Här har du istället en upplevelse i gråskala med lugn musik och ett stillsamt tempo, och det är det som gör att den sticker ut i barn-apps-djungeln.

Bakom appen ligger det svenska mediabolaget Fused Lizard. Bolaget består av en punkare och en hårdrockare som beslutat sig för att göra barn-appar. Före Captain Roo Roo släppte de den interaktiva miljö-appen Ducklas behöver din hjälp, där man, med hjälp av gräsanden Ducklas, lär sig mer om miljön och hur vi alla kan hjälpas åt för att hålla den friskare.

Fused Lizard gör inget halvdant. Alla aspekter är väl genomtänkta och utförda. Objekten och miljöerna är handritade och det ger spelen ett särpräglat utseende. Musiken är lågmäld och tanken bakom det stillsamma är att det ska finnas spel som inte jagar upp och exalterar. Captain Roo Roo kan med lätthet spelas nära läggdags, utan att barnet utsätts för för mycket synintryck och skräniga toner.

rooroo

Man får följa lilla musen Roo Roo på sin båtfärd in i drömlandet. Tillsammans stöter man på objekt som man antingen kan interagera med, eller bara låta passera. Det är bland annat sjöjungfrur som man kan få att sjunga, moln som kan blixtra och dundra och stjärnor som man kan tända.

Spelet riktar sig till barn i åldrarna 1-5 och den ställer inga krav på läs- eller språkförståelse. Min dotter på 3 år hade inga svårigheter med spelet och engagerade sig i allt som Roo Roo stötte på. Vi kommer absolut att spela det flera gånger.

Captain Roo Roo’s Lullaby Dream Adventure finns på båda App Store och Google Play.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.