Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Extramaterial

”Det är som tecknad film”

2644400-nvfbj9x
P.T.

”Grafiken är som tecknad film” var en vanligt förekommande fras i reklamtexter för spel på 80-talet. Det var naturligtvis nonsens. Spelen som fanns till Commodore 64, Sega MegaDrive, Nintendo var kantiga, svinsvåra och i regel rätt långtråkiga. Det är sanningen. Låt ingen retrohipster lura er att tro något annat.

2014 är läget lite annorlunda. TV-spelsbranschen har gått om filmbranschen rent ekonomiskt och närmat sig densamma i hur man berättar sina historier. Man jobbar med manusförfattare, regissörer och ljuddesigners på precis samma sätt som filmbolagen och tekniken är inte längre ett hinder för att imponera visuellt.

Överlappningen går åt båda håll. Både Assassins Creed och The Last of Us ska bli film, Guillermo del Toro är inblandad i nya Silent Hill-spelet vars teaserspel P.T. skrämde halva spelvärlden från vettet, och snart släpps spelet Alien: Isolation som ser våldsamt bra ut. Det verkar som att upplägget är en katt och råtta-lek mellan Ripley och en solitär Alien som stryker runt på Nostromo och sprider oreda och skräck. Jag gillar vad jag ser.

Och om ni mot förmodan har missat P.T.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".