Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Extramaterial

Dr Horrible’s sing-along blog – en musikal om ondskefulla planer

dr-horrible-s-sing-along-blog-poster

Här ska vi nu tipsa om ännu en webserie. Den här gången är det en musikalisk miniserie i tre akter med den hysteriskt roliga och talangfulle Neil Patrick Harris i huvudrollen. Serien heter Dr Horrible’s sing-along blog och den kretsar kring dr Horrible som är en skurk som vill gå med i skurkarnas gille ”the Evil league of Evil”. Dr Horrible har en videoblogg där han svarar på frågor från sina tittare samt berättar om sina ondskefulla planer.

Det visar sig tidigt att dr Horrible blivit kär i en flicka som heter Penny. De brukar stöta på varandra på den lokala tvättomaten men blygheten tar ofta överhanden och de har knappt sagt ett ord till varandra.

Penny spelas av Felicia Day som även hon gjort underbara webbaserade serier, tex the Guild (mer om den i ett senare inlägg) och Geek and Sundry. Hon är såklart godheten själv och sätter dr Horrible lite i kläm när han vill vara hennes drömman och samtidigt smida ondskefulla planer.

dr Horrible med sin stora kärlek Penny
Dr Horrible med sin stora kärlek Penny

Allt ställs på sin spets när ledaren för skurkarnas gille ”Bad horse” kontaktar honom och meddelar att de kommer att hålla ett öga på hans nästa kupp för att se om han platsar hos dem. Planen är att stjäla wonderflonium för att kunna skapa en tids-stoppande frysstråle och han hoppas att det ska vara hans inträdesbiljett till ”the Evil league of Evil”.

Dr Horrible har såklart en nemesis, Captain Hammer, en hjälte med muskler av stål som spelas av Firefly-stjärnan Nathan Fillion. Han sätter käppar i hjulen i både dr Horribles ondskefulla planer som för hans kärleksplaner med Penny. Han är nog själv egentligen inte en så trevlig hjälte då han har en ganska dryg attityd och en tråkig kvinnosyn.

Captain Hammer
Captain Hammer

Serien skapades av Joss Whedon och hans bröder Zach och Jed tillsammans med skådespelaren Maurissa Tancharoen. Den släpptes första gången 2008 mitt under den amerikanska manusförfattar-strejken. Jag själv har sett den flera gånger och tycker att den är väldigt underhållande. De musikaliska framträdandena är roliga och stundvis riktigt bra. Humorn är precis i min smak och handlingen är lite djupare än vad titeln ger sken av. Skaparna hade en blygsam budget men de använde den helt rätt och även om effekterna är mer komiska än häftiga tycker jag bara att det passar in här. Akterna är ungefär en kvart långa var så du kan se hela produktionen på lite drygt 40 minuter.

Alla tre akter av dr Horrible’s sing-along blog finns på YouTube.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.