Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Extramaterial

Grilla på koreanska! Jonas Crambys nya kokbok har kommit.

För er som tycker att Jonas Cramby är någon slags matguru har jag goda nyheter. Nu kommer nämligen hans nya kokbok – Korean BBQ. En bok som borde få alla att inse att  färdigkryddad flintastek inte är något annat än ett stort slöseri med en bra glöd.

Min första kontakt med Jonas Crambys mat var när jag köpte boken Texmex från grunden, vilket slutade med att jag ville laga carnitas varje dag, tills min man sa att han genuint hade börjat hata texmex. Då köpte jag Crambys andra bok Texas BBQ istället, som gick varm ungefär lika länge.

Nu har alltså boken Korean BBQ kommit, som baseras på Jonas tidigare bok Japansk grillning, men som dessutom har fått en bra bunt nya recept. Jonas själv hävdar att det egentligen bara är ett enda recept som är vårt att köpa boken för. Om det är sant så är det sannerligen ett bra recept, för jag tycker att det här är en kokbok som bör finnas hos alla som gillar asiatiska smaker – och att kasta grejer på grillen. Här finns allt ifrån koreanskt friterad kyckling och råbiff till pannkakor och kimchi. Här finns en hel del recept som inte alls kräver en grill utan till exempel lagas i gryta.

Det som gör Jonas böcker så köpvärda är inte bara att han bjuder på spännande recept. Det är också att han skriver så otroligt roligt! Alltifrån hur recepten läggs fram till hur han beskriver det koreanska köket och deras dryckeslekar. Jag vet att många andra kokboksförfattare gärna vill bjuda på lite extra känsla kring recepten i sina böcker, men i ärlighetens namn är ju få av dem särskilt kul att läsa. Jonas, däremot, som ju har jobbat som krönikör får till orden så att det faktiskt är värt att slå sig ner  i soffan med boken.

TÄVLING!
Nu ska jag inte bara få er hungriga med en massa matprat – givetvis ska ni få chans att vinna ett eget ex av boken också. 
För att vara med och tävla ska du:
1. Svara på frågan: vilken maträtt ville Jonas döpa sin dotter efter?
2. Motivera varför du vill ha boken i din ägo
3. Maila till embla@onyanserat.se

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!