Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Extramaterial

Julklappstips: Depeche Mode i Sverige

depechesverige

”I detta lilla paket du får,

både Sverige och Martin Gore.

Nostalgi som verkligen känns,

luta dig tillbaka och enjoy the silence”.

I maj 2017 inviger världens bästa band (vetenskapligt bevisat. Någonstans.) Depeche Mode sin världsturné på Friends arena. Vad passar bättre att ladda upp med om inte en bok om just bandets historia med Sverige. Skriven av Göteborgs största Depeche fan (vetenskapligt bevisat i Direktpress Göteborg) Martin Sernestrand.

Här får vi följa de fyra engelsmännens äventyr på svensk mark och återuppleva allt som hände: de kaotiska konserterna, de hängivna fansens mottagande och reaktionerna i media. Med hjälp av svenska dagstidningar, ungdomstidningar, musikmagasin och andra sorters tidskrifter har författaren lyckats kartlägga praktiskt taget varje steg som gruppen tagit i vårt land – och alla övriga kopplingar de har till Sverige.

Jag som varit med på heltid sedan 1990 lusläser och blir nostalgisk så det förslår. Jag minns artiklarna från 93 då bilder på Dave Gahan i Aftonbladet visade ”myggbett” på hans armar eller det att Alan Wilder spelade så hårt på trummor att hela Globen skakade (både av slagen och chocken över att syntare trummade!). Det är en bok jag tror att alla människor (med eller utan violator tröja) skulle finna sannerligen intressant. Beställ nu och ge den till din egen Personal Jesus.

”Depeche Mode i Sverige” finns att beställa HÄR

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *