Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Extramaterial

The Guild – webserien för spelnördarna där ute

guild-logo

Jag älskar webserier. De är lätta att få tag i och har ofta en hög kvalitet trots en blygsam budget. Avsnitten är ofta korta och det gör att man hinner med ett lite när som helst (perfekt för småbarnsföräldern). Jag har tidigare skrivit om webserierna Adult Wednesday Addams och Dr Horrible’s sing-along blog. De är båda komiska och riktigt välgjorda, men den serien som fick upp mina ögon för webserier från första början var The Guild, en serie av nördar för nördar.

The Guild följer Codex, en isolerad och ganska socialt missanpassad tjej med ett stort dataspelsberoende, som helst av allt umgås med folk digitalt. Codex spelas av Felicia Day, som även spelade Penny i Dr Horrible’s sing-along blog. Felicia själv är en nörd av rang och har gästspelat i bland annat Supernatural. Hon driver även fler webbaserade produktioner, till exempel Geek and Sundry.

Codex kan hela allt utom sitt eget privatliv.
Codex kan hela allt utom sitt eget privatliv.

Codex börjar få problem i livet, på alla fronter utom i spelvärlden. Hon är en stark rollspelare och har en nyckelroll som helare i sin spelklan ”The knights of good”. Plötsligt dyker en av klanmedlemmarna upp hemma hos henne och för att underlätta situationen försöker hon få alla medlemmarna att ses i verkligheten. Ett beslut som visar sig vara omvälvande för de flesta medlemmarna i klanen. Den ena knasigare än den andra.

Zaboo är störtförälskad i Codex och gör allt och lite till för att få sin kärlek besvarad. Vork är ledaren som jobbar hårt för att hålla ihop gänget. Han är en dos missanpassad i sociala sammanhang och tycker absolut inte att klanen ska ses i verkligheten.

Tinkerballa är stenhård och rockar genomgående. Clara bollar familjeliv med dataspelsberoende och Bladezz tror att han är en riktig kvinnotjusare.

 the-guild

Förutom alla klanmedlemmar får även stifta bekantskap med Codex ärkerival, Fawkes, som spelas av ingen mindre än Wil Wheaton. Wheaton själv är ju känd inom nördkretsar efter sin insats som Wesley Crusher i Star Trek. Han har en härlig självdistans och hans insats här är riktigt rolig.

The Guild finns i flera säsonger och började sändas 2007. Sedan dess har serien vunnit en hel del priser. Bland annat på Streamy Awards för bästa webbaserade komediserie.

The Guild finns att streama på bland annat YouTube, iTunes och på deras egen hemsida www.watchtheguild.com.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.