Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Extramaterial

Walking with dinosaurs – passa på att få en once-in-a-lifetime-upplevelse!

I helgen som gick hände det som vi har väntat på i ett halvår i vår familj. Vi skulle till Globen för att se BBC Earth-föreställningen Walking With Dinosaurs. När vi beställde våra biljetter, i april, var vårt barn HELT fixerat vid dinosaurier och det var en liten chansning att denna besatthet skulle hålla i sig så länge. Men det gjorde den.

Vi hade fått en liten försmak av hur dinosaurierna skulle se ut när en ”baby t-rex var på rymmen i Mall of Scandinavia” enligt ett nyhetsbrev från arrangören. Givetvis var vi tvungna att kolla in den – för att redan där bli helt hänförda. det lovade ju gott. När vi väl satt i stolarna på Globen trodde vi oss veta ungefär vad vi hade att vänta oss – något liknande fast med bra ljus och ljud. Vi hade ingen aning om att vi skulle spendera kommande 1,5 h med munnar så vidöppna att fåglar skulle kunna bygga bo i dem.

Med på den här dinosaurieresan är Per Graffman, som spelar paleontolog, och är den som berättar om allt ifrån Pangea till vad man kan hitta i dinosauriebajs. Manus är väldigt roligt skrivet och både liten och stor kan få sig ett gott skratt. Per gör dessutom ett ypperligt jobb i att underhålla en bred målgrupp helt ensam. Scenen är enkelt uppbyggd, men effekterna är magiskt fina med allt ifrån blommor som växer upp framför ens ögon till häftiga och vackra effekter på skärmarna i bakgrunden. Föreställningen är delad i två delar, vilket är ganska bra om man har barn med kli i benen och behov av toaletter. Det hade inte vårt, så vi ägnade 20 minuter åt att köpa godis istället, ett kärt besvär.

Dinosaurierna är väl ändå huvudpersonerna och om jag ska hitta ett ord som beskriver dem är det kanske vidunderliga! De är enorma, mycket större än man kan tänka sig att de ska kunna vara och man har absolut ingen aning om hur de är gjorda eftersom de ser ut att röra sig som levande, stora, djur gör. De kommer inte bara in på scenen och visar sig utan scener utspelar sig som kommenteras av vår guide. Hur stora blev Brachiosaurus och vem vinner om en T-Rex och Ankylosaurus slåss är frågor man får svar på. Och mycket mer.

Jag trodde det skulle vara fullt på varenda stol, sådär som man tror när man har köpt biljetter ett halvår innan en show, men det fanns platser kvar. Hade det inte varit så och hade det inte varit så galet bra hade jag inte ens orkat skriva den här texten. Men nu när det finns möjlighet att gå, både Malmö och Göteborg, känner jag att jag måste slå ett slag för alla som gillar dinosaurier. Biljetterna kostar en liten slant (från 250 kronor och uppåt), men om du har råd kan jag utlova en upplevelse du bara får en gång i livet. Biljetter finns HÄROch om ni inte litar på mitt omdöme (vilket man för all del ibland gör rätt i) – kolla in trailern!

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!