Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn – Trailer

Anfäkta och anamma!

Som gammal Tintin-nörd så värmer det verkligen i hjärtat att det nu äntligen skall komma en långfilm. Tidigare har man ju fått hålla tillgodo med gamla gryniga tecknade alster från tidigt 70-tal. Visserligen inte utan sin charm men visst är det på tiden att vi nu får njuta av Hergés spännande barndomsäventyr i modern tappning med modern teknik.

Äventyret vi skall få återuppleva är Enhörningens Hemlighet, vilket är helt okej även om jag personligen hellre hade sett Koks i lasten. Jag är dock oerhört tacksam över att man har valt ett animerat format. Det hade ju varit direkt outhärdligt att se George Clooney som en överförfriskad Kapten Haddock eller en blonderad Daniel Radcliffe i rollen som hjälte. Nej, jag är helt övertygad om att Spielberg och Peter Jackson gör helt rätt i att hålla fast vid serietidningskonceptet. Dessutom tror jag att det kommer att höja 3D-känslan i filmen grymt mycket.

Äntligen kom man till skott och filmatiserade Tintin! Jag är sjukt laddad!

Tintin blev väl egentligen aldrig riktigt accepterad utanför Europas gränser så frågan är hur den amerikanska publiken tar emot filmen. Ett som är säkert är i alla fall att när priserna för bästa animerade film skall delas ut så lär nomineringarna hagla. Hur jag kan vara så säker på det? Dels ligger Spielberg och Jackson bakom projektet vilket bör garantera minst en nominering bara det. Dessutom är produktionen så vansinnigt snygg att jag vid en första anblick hade svårt att avgöra om det var animerat eller ej. Nu är det ju förvisso inte ren CGI utan man har använt sig av tekniken ”performance capture technology”. Man har med andra ord låtit riktiga skådespelare göra rollerna och sedan animerat hela skiten.

"Pottsorkar och plattfötter!" För sista gången, jag har aldrig varit med i Skrotnisse!"

Och för er som inte har haft nöjet att läsa Enhörningens hemlighet kommer här en kort synopsis:

Tintin hittar en modell av en vacker fregatt som han vill köpa och ge bort i present till sin gode vän Haddock. Han köper den för 50 franc men när han ska betala stoppas han av en skäggig man som vill köpa fartyget men Tintin vägrar sälja. Mannen dyker sedan upp hemma hos Tintin och gör ett nytt misslyckat försök. När mannen har gått får Tintin se att fartyget fallit ned på golvet och lidit mastbrott. När kapten Haddock kommer på besök blir han förvånad över gåvan: ”Anfäkta och anamma! Vilket egendomligt sammanträffande!”. De springer hem till kaptenen där han visar ett stort porträtt av sin förfader på 1600-talet. På målningen kan man klart och tydligt se skeppet Enhörningen som på pricken liknar Tintins fartygsmodell. Det visar sig sedan finnas tre identiska miniatyrskepp med ledtrådar inuti och det hela utvecklar sig till att bli en dramatisk jakt på Rackham den Rödes skatt.

"Om jag är bra på Excel?" "Varför undrar du?"

Det blir inga jättehöga betyg för trailern, som tyvärr är rätt tunn men den ger helt klart mersmak och jag ser fram emot att åter få stifta bekantskap med de älskvärda karaktärerna i nästan livs levande form.

Enhörningens hemlighet går upp på svenska biografer 28:e oktober

5 COMMENTS

  1.  @Bluto: Finn och Fiffi har redan fått 3D-behandlingen redan 2009, förvisso inte i den här klassen av animering men ändå. Jag har själv inte sett den men har läst lite här och var att den inte ska vara särskilt bra, men vill du veta mer så ta en titt här: http://www.imdb.com/title/tt1433915/

  2. Tack för den! Har jag helt missat. Och nej såg ju inte så väldigt upphetsande ut… tyvärr.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."