Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film

Amy Adams får rollen som Lois Lane

Amy Adams blir Lois Lane i Superman.  Det har länge spekulerats om vem som skulle få den viktiga rollen i Zack Snyders reboot på superhjältesagan, och i söndags blev det klart. Till Los Angeles Times säger Zack Snyder att de letat länge efter rätt skådis och gjort många auditions, men efter ett möte med Amy Adams kände han att hon var perfekt för rollen. Han vill inte kommentera hur framträdande Lois Lane kommer vara i filmen, eller ge några detaljer om storyn över huvud taget, men säger att hennes roll är viktig för den nutida känslan i filmen.

”Det går tillbaka till vad jag har sagt om Superman och om att göra honom riktigt begriplig för publiken idag. Det är viktigt för oss att göra honom relevant, verklig och empatisk för dagens publik, så att vi förstår de beslut som han gör. Det gäller Lois också. Hon måste vara i samma universum som honom.”, säger Zack Snyder till Los Angeles Times.

Amy Adams slog igenom i Disney-filmen Förtrollad 2007, och har blivit Oscarsnominerad tre gånger, senast för The Fighter som går på bio just nu.

Sedan tidigare är det känt att Henry Caville ska spela Superman/Clark Kent. En 27-årig britt som kanske mest är känd för de som följt serien The Tudors. Amy Adams är 36 år, lite intressant ändå att det blir ombytta åldersförhållanden i ett Hollywood-par, det brukar ju oftast vara tvärtom.

Henry Cavill i The Tudors

Clark Kents föräldrar ska spelas av Diane Lane, och – överraskande nog – Kevin Costner. När gjorde herr Costner något minnesvärt senast egentligen? Det kanske är dags för en härlig comeback nu.

Så vad tycker ni om dessa rollsättningar?

Planen är att Superman ska börja filmas till sommaren, för en premiär i december 2012.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.